Hiukan Pellon näyttelyn "pelkästä" ERI1:stä masentuneena päädyimme unohtamaan näyttelyt Eetun kanssa hetkeksi (tosin vain hetkeksi) ja ilmoitimme sen kerralla kaksiin eri luolakokeisiin. Janne hiukan arveli, että kannattaakohan sen kanssa mihinkään lähteä mutta kovasti ainakin kasvattaja oli sitä mieltä että ei kun kokeisiin vain. Ilmoitimme Eetun sekä Ouluun 5.-6.4. että Muurolan kokeisiin 24.-25.5. Oulun kokeet on nyt käytynä.

Lauantaina 5.4. Eetu kävi ensimmäisenä suorittamassa luonnonluolan tarkastuksen, ja koska se meni hyväksytysti läpi, tuli tulos LUO1. Tämä siis tarvitaan käyttövalion arvoon kahden LUT-B tuloksen ja yhden LUT-A tuloksen (jota voi tavoitella vasta kahden B:n jälkeen) sekä näyttelytuloksen lisäksi käyttövalion arvoon. Hiukan arvelin että odotukseni ovat liian korkealla, sillä toivoin kovasti että Janne & Eetu saisivat ne kaksi B tulosta, jotta voisi sitten Muurolassa jo toivoa valioitumista.

Itse koe tilanteessa on ensin tyhjänluolan tarkastus, josta Eetu selvisi hyvin. Pienen kehotuksen jälkeen lähti luolastoon, sujahti ahdingosta läpi ja kävi tarkistamassa koko luolaston. Viimeisessä nurkassa sitten innostui hiukan tappelemaan itsensä kanssa, kettua kun ei löytynyt mistään niin siellähän sen toki oli oltava, kaikki muut paikat kun oli jo tarkistettu :D Tyhjänluolan tarkastuksessa on toivottavaa, ettei koira pidä ääntä. Tämän vaiheen suorittavat kaikki koirakot, jonka jälkeen siirrytään vastaavaan mutta luolastossa on myös kettu.

Eetu jälleen luolastoon, menee ahdingosta hyvin läpi ja aloittaa järjettömän kiljumisen ja raapimisen kun pääsee "ketun pesälle". Tässä vaaditaan että koira antaa ilmoitus haukun. Lopulta saadaan pari haukahdustakin ja kettu päästetään eteen päin. Hetken päästä koira perässä. Näissä kokeissahan pyritään varmistamaan, että kettu ja koira eivät pääse kosketuksiin ja vaaratilanteita ei synny. Hetken päästä Eetu otetaan pois ja koe on ohi. "Tässäkö se nyt oli? Mikä oli tulos? Tuliko B vai D vai mitä häh??" Kokeen jälkeen jokaiselle taputetaan ja pari onnittelikin, joten päättelimme että kai sieltä nyt sentään joku tulos sitten tuli. Oikein emme uskoneet että ihan sitä B tulosta välttämättä.

Päivän päätteeksi kun kaikki koirat ovat valmiita, on palkintojen jako ja tulosten julkistaminen. Kokeneemmat toki osaavat jo päätellä kokeen kulkua seuratessaan mikä tulos on ja muutama ohjaaja keskeyttikin itse kokeen, kun koira ei toiminut toivotulla tavalla. Valioita päivänä aikana tuli viisi.

Me saimme myös todellakin toivotun tuloksen, eli LUT-B 43 pisteellä. Yhtä pistettä vaille täydet. Janne arveli että yksi piste tipahti siitä kun Eetu kuitenkin oli hiukan vaisu, verrattuna esim siihen mitä oli viime syksyn treeneissä, jolloin on keinoluolilla edellisen kerran ollut.

Kokeen kesto 3min.
Ahdinkoputken läpäisy: nopea
Tyhjän luolan tarkastus: läpi, innokas.
Arvostelu: Koira luolastoon, ilmoitushaukku. Kettu siirtyy oikeaan kulmapesään, koira käy ensin tarkistamassa luolaston vasemman puolen jonka jälkeen tulee rajusti riistan tiiviiseen tuntumaan. Koe keskeytetään vahinkojen välttämiseksi. Innokasta, nopeaa luolatyöskentelyä.
LUT-B 43p


Sunnuntaina 6.4. tiesimme jo hiukan mitä päivältä oli odotettavissa. Ensin tyhjäluolan tarkastus jossa koiraa ei pidetty läheskään niin pitkään kuin eilen ja Eetu toimi äänettömästi koko ajan. Sitten ketun kanssa erona lauantaihin oli se, että ilmoitushaukku tuli nopeammin ja tuomarilla meinasi tulla kiira saada levyjä Eetun ja ketun väliin, sillä etenivät melko nopeaan luolastossa :D Janne meinasi että Eetulla oli ketunkarvoja suussa, joten taisi ehtiä napata hännästä jo kiinni. Koe meni vielä nopeammin kuin eilen ja oli hetkessä ohi.

Kokeen kesto 1min.
Ahdinkoputken läpäisy: läpi
Tyhjän luolan tarkistus: Nopea, äänetön
Arvostelu: Koira vauhdilla luolastoon. Kiihkeä ilmoitushaukku luukulla. Kettu siirtyy vasempaan kulmapesään josta koiran painostuksesta päätepesään. Koira seuraa vauhdilla ja käy riistan tiiviiseen tuntumaan. Koe keskeytetään koiran hallintaan.
LUT-B 44p  &  Kokeen lupaavin- palkinto

Aika hieno viikonloppu etten sanoisi :)  Eetusta ollaan tosi ylpeitä kyllä ja Muurolasta lähdetään tavoittelemaan sitä A-tulosta. Katsotaan miten käy....