.. kirjoitella mm. joululomien ajalta vähän kuulumisia ja mitä nyt onkaan sattunut ja tapahtunut. Joululomilta Pohjoisesta palasimme Ouluun sunnuntaina, hirveä lumimyräkkä oli melkein koko matkan. Onneksi pääsimme ajoissa lähtemään ja sain valoissa ajella.

Suunnitelmat olivat hyvä treenien suhteen loman aikana, mutta mitäpä sitten saatiinkaan aikaiseksi? Ei oikeataan yhtään mitään. Pinjan kanssa tein parikertaa damitreeniä, ohjausta ja eteen päin menoa työstetään nyt. Ne nome-kokeet houkuttelee ;) 

Bonon kanssa tein muutamia kertoja sisällä 1-3 noudon pompseissa pentudamilla noutoja. Jätin Bonon istumaan, vein damin 3m päähän ja palasin viereen. Näytin kädellä suunnan ja kun selvästi katsoi damiin, päästin noutoon "hae" käskyllä. Jotkut palautukset tulivat suoraan käteen, ja jotkut mutkan kautta. Ihanaa kuitenkin se, että jos dami tipahti välillä, niin Bono otti sen heti oma-aloitteisesti suuhun ja tarjosi käteeni. Tämän jälkeen istutin taas vierelleni. Ulkona tämä ei vielä toiminut ollenkaan, joten pysyttäydymme vielä jonkin aikaa sisätreeneissä ;)

Isoveljeni oli käynyt metsällä ja ohimennen mainitsi parista teerestä. Pyysin katkaisemaan siivet niiltä (pennuille hyvää totutusta riistaan) ja ennen sitä kävi Bonokin teertä riepottelemassa. Hieno poika!! Kantoi hyvän matkaa isoa lintua ja ihan epäröimättä otti sen suuhun.

Bentleyn kanssa ei sitten tehtykään yhtään mitään muuta kuin yleistä leikkimistä ja riehumista.. TOKO ei oikein jaksanut niillä pakkasilla ja lumimyrsyillä innostaa, eivätkä minun kahdesta haravasta ja "leipälaatikoista" kokoamani agilityesteetkään olleet kovin toimivia :) Sen sijaan Bentleynkin kanssa tehtiin muutama daminouto, hih.

Agilitystä puheen ollen.. kävin lainaamassa Ylitornion kirjastosta Agility ABC nimisen kirjan, jonka takasivuilla on melko hyvät ohjeet agilityesteiden rakentamiseen. Otin sivuista kopsut kotona ja kevään mittaan alamme iskän kanssa rakentelemaan omaa agilityrataa vanhempieni tontille. Itse en ole löytänyt vielä kuin rivitalon päätyasunnon, jonne mahdollisesti muutamme, mutta sen pihassa ei ole tilaa agilityesteille ;) Olisiko kenelläkään tietoa, mistä saisi ostettua agility putken ja minkälaiseen hintaan? Se mahtaa olla esteistä ainut, mitä emme pysty kotona rakentamaan / olisi valtavan isotöinen, joten helpoin lienee ostaa oma...