Tänään käväisin Pinjan kanssa treenaamassa Bentleyn ryhmässä. Bentleytä kun en jaksanut ottaa ollenkaan mukaan, viime viikkoinen oli niin kauheaa: kontaktitonta, holtitonta jne.. Ei ollenkaan toko koira :)

Pinjalla oli viikko sitten varmaankin elämänsä paras tokoilu päivä, eikä kovin huonosti mennyt tänäänkään. "Pilkutimme" tokon käännöksiä vasemmalle ja oikealle. (Emme siis todellakaan pilkuttaneet, vaan pyrkimys on saada ne sinne päin). Pinjan seuraaminen on jotenkin edistynyt aivan valtavasti muutamien viikkojen aikana, vaikkemme oikeastaan ole sitä edes treenanneet. Liekkö uuden perheenjäsenen ja huomionviejän tulo laumaan on saanut neidin virkoamaan, tai sitten se vain on tosiaan hoksannut että toko on kivaa. Miksei vika voisi toki olla myös ohjaajassakin? Pinni kulki tosi kviatsi mukana, vähän turhan edessä, mutta mukana kumminkin. Jostain sain ymmärryksen, että tokossa ruvettaisiin/oltaisiin ruvettu suosimaan vähän taaempana olevaa paikkaa. Jos se pitää paikkansa niin Pinjan paikkaa pitää tosiaankin korjata taaemmas, mutta jos aikaisempi käytäntö pysyy, niin minun järkeilyni mukaan se on ihan hyvä tuossa. Olen ruvennut Paulan neuvojen mukaisesti käyttämään saalispalkkausta seuraamiseen.

Paikallamakuita teimme häiriön alla muutaman lyhyemmän ja vähemmän häiriön alla pidemmän. Hyvin pysyi kaikissa, mutta kerran pääsi ennakoimaan perusasennon. Hieman levoton ja vilkuili ympärilleen, mutta pysyi hyvin.

Liikkeestä jääviä liikkeitä otin myös, maahanmenoa ja seisomista. Seisominenkin on ruvennut onnistumaan pikkuhiljaa. Ei pysähdy kuin seinään, vaan ottaa askeleen pari, mutta pysähtyy kuitenkin. Minulle riittävä, vaikka pitäisihän se hioa täysin kuntoon ;) Maahanmenot meni muistaakseni tosi hyvin.

Ruudun alkeita olemme alkaneet harjoittelemaan kosketusalustan avulla. Pinja hoksasi yllättävänkin helposti mitä "koske" tarkoittaa. Silloin se käy "hyökkäämässä/hyppäämässä" kosketusalustan päälle/päällä ja juoksee takas minun luo. Joskus se tuo sen myös mukanaan. Kunnon noutaja! Pikkuhiljaa olen alkanut "koske" sanan vaihtamaan "ruutu" sanaan, ja toimii se silläkin.

Noutokapula treeniä pitää muistaa alkaa tekemään ihan tosissaan, sitä pitämistä ja istumista kapula suussa. Innokkaasti noutaa, ja nykyisin jopa pysyy vierellä heiton ajan, mutta palautus tökkii kun ei osaa istua jos on jotain suussa.

Ihan lopuksi tehtiin muutama kerta hyppyä. Hyvin irtosi joka kerta ja käännähti kuin automaattisesti seisomaan esteen taakse. Kerran pääsi ennakoimaan perusasennon, joten loput palkkasin seisomiseen.

Ehkä kerran vielä ehdimme ohjattuihin tokoihin, ehkä jopa kahdesti?? Mutta sen jälkeen voipii olla että se on kokolailla oma toimista se meidän treenaaminen, varsinkin jos ja kun muuttoaikeet toteutuvat :)