Aamusta kuudelta lähdimme ajelemaan eniron tmv. internetin karttahaun opastamaa reittiä Himokselta Tuuriin. Reitti olikin oikein mielenkiintoinen. Netissä ajoajaksi oli annettu 2,5tuntia, mutta ajattelimme ehtivämme hyvin 2 tunnissa. Alkuun suuntakin tuntui olevan hukassa ja mielenkiintoiseksi kävi, kun ajelimme vajaat 10km kelirikko-soratietä. Kun tuli risteysalue ja kelirikon varoitusmerkki, jonka mukaan soratie jatkuisi vielä 18km, päätin tehdä muutoksia reitille ja ajelimme Jämsänkosken kautta vähän isompia teitä. Oikaisutiemme siellä jossain vähän ylempänä alkoi myös oikein lupaavasti, 10km oli asfaltoitua kapeahkoa tietä, joka yllättäen muuttui päällytämättömäksi ja tätä jatkoimme seuraavat 30km.... No, eihän siinä muuten olisi ollut mitään vikaa, mutta kun tiessä ei varmasti ollut 200m pidempää suoraa pätkää, vaan pelkkää kurvia kurvin perään. Alkoi tulla oikein hinku johonkin ralliautoilemaan :D

No, lopulta monien mutkien kautta pääsimme perille. Aika oli hyvä, juuri minuutillee 2h, joskin olinhan toki ajanut ainakin 20km/h ylinopeutta koko välin...

Bentleyn kanssa meinasi mennä taas vaihteeksi hermot, kun se ei ollut hetkeä paikallaan, ellei sen kanssa touhunnut jotain. Kehässä käytös oli kuitenkin oikein mallikasta, ellei oteta huomioon, että poskihampaiden tarkastaminen ei ollutkaan enään niin kivaa, kuni elkän purennan katsastaminen. Bentleylle tuli Hyvä arvostelu, liekkö olisi tullut EH:kin, mutta tuomari moitti aturaajojen ulkokierteisyyttä ja totesi: "Ehkä menee treenata, ehkä ei".

Arvostelun Bentleyn osilta kirjoitan heti kun sen jaksan etsiä / löytää, varmaan jäi autoon.

Kehän jälkeen jäimme vielä seuraamaan urokset ja narttujen alettua saimmekin juttu seuraa, kun Bentleyn jo edesmenneen emän isän (Rajahiilen Jymy) kasvattaja / omistaja kävi katsastamassa Jymyn jälkikasvua ja tutustumassa poikaan (ja toki meihinkin). Kuulemma Bentleyllä oli (yllättävänkin) hyvä pää, ja kunhan aikaa annan koiralle (vuosi parikin) niin pitäisi parempaakin menestystä kehistä tulla. Jymy oli itsekkin kuulemalla ollut valmis vasta noin 3 vuotiaana.

Pinjan kehän piti alkaa vasta 11:40, joten ehdimme hyvin käydä autolla napostelemassa ja etsiä vessan, joihin jonot olivatkin melkoisen pitkät. Tämän jälkeen suunnistimme kehille ja heti löytyikin tuttuja. Sara (Lapintähti Varina) ja Olivia (Lapintähti Olivia) omistajineen. Sara oli Vaasassa ollut ROP-pentu ja nyt ekaa kertaa junnuissa, hienosti EH/1. Olivialle tuli H, mutta omistajat ja tietysti mekin olimme tuloksesta hyvin onnellisia! Neidillä on hyvä kroppa ja kaunis pää, joskin hitusen uimarengasta vyötäröllä (kuten itse kullakin, mm. allekirjoittaneella) sekä toinen korva vähän häiritsevät ilmettä. Todella hyvät arvostelut molemmille!

Pinjan kehässä avoimessa luokassa oli Pinjan lisäksi vain Iitu & Kati, Iitu meni ensin. Iitulle H ja tosi kivat arvostelut myöskin. Harmi, kun Iitu on nyt kesäturkissa, sillä paremmalla turkilla olisi voinut EH:kin irrota.

Pinjalla oli huomio vähän muualla esiintyessä, maata piti yrittää nuuskia yms. mukavaa. Tasan vuosi sitten (8.6.2008) Pinja sai samaiselta tuomarilta EH NUK1 tuloksen, ja ajattelin arvostelun perusteella, että toivottavasti nyt EH tulee.

Arvostelu: "Riittävät mittasuhteet, sopiva luusto. Kuono-osa voisi olla hieman täyteläisempi, varsinkin silmien alta. litteä eturinta, hieman lyhyt olkavarsi. Oikean mallinen rintakehä. Hieman pitkä lanneosa. Hyvät takakulmaukset. Erinomainen askelpituus, hieman löysä destä."

Ja se EH tulikin sieltä monin kertaisena, nimittäin Pinja sai erinomaisen, voitti oman luokkansa ja kun muut nartut eivät erinomaista saaneet oli Pinja PN1 ja sai toisen SERTinsä!!! ROP & VSP -kehässä toivoinkin Pinjan jäävän VSP:ksi, sillä kotimatka olisi pitkä ja niinhän siinä sitten kävikin. Onnittelut Saran hienolle "isoveljelle" myöskin toisesta sertistä ja ROP-sijoituksesta ;)

Lopuksi tuomarille naureskelinkin, että täytyy tulla toistekin, kun olen nyt vuoden sisällä vienyt kolmen erirodun edustajia, yhteensä neljä kertaa hänen arvosteltavakseen ja joka kerta minulla on ollut serti voittaja, 3x VSP ja 1x ROP. Miehleinen tuomari, ei voi muuta sanoa kyllä! Suosittelen lämpimästi jokaiselle.

1244641939_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
ROP Hingstbackes Red By Surprise & VSP Lapintähti Marilla