Noniin, tulipahan sitten otettua kerralla kasa DNA-testejä. Eilen illasta täytin papereita Optigenille (onneksi samalle omistajalle sai lisättyä useamman koiran, ettei tarvinnut "ihmistietojakin" täyttää 11 kertaan.. Sain koirien tiedot täytettyä, valitsin haluamme testit ja lisäsin alennus-koodin. Eihän se tietenkään hyväksynyt sitä ensimmäisellä kerralla ja toiselle kerralla valitti myös ettei Pinjalle ollut valittu testiä. (testataan CEA jota se ei meinannut millään käsittää). Lopulta meni hermot ja ajattelin soittaa Mariannelle "voisitko soittaa USA:han näin 22:30 aikaa illalla? En viitsinyt herättää ja ajattelin että nukkuvathan ne sielläkin tähän aikaan. Huomattiin sitten, että siellähän on päivä ja otin itseä niskasta kiinni ja soitin Optigenille. Puhelu oli yhtä tuskaa.

Ensimmäiseksi esittelin itseni, kerroin soittavani Suomesta ja sanoin etten puhu hyvää englantia, mutta pakko olisi yrittää". Aluksi minulle vastailtiin vain "ok", "ok", "ok".. ja luulin jo soittaneeni vastaajaan. Sitten alkoikin tulla ohjeistusta ja tämä ystävällinen täti siellä Optigenin puolessa sai selittää (ilman Lapinlisiä) viisi kertaa kuinka tulisi toimia ja 4. ja 5. kerralla hän jo ymmärsi hidastaa selostus vauhtia ja puhua eritäin selkeästi. Toivon ymmärtäneeni oikein :)  Hän siis sanoi, että voin laittaa testit tulemaan pelkällä -5% nettialella ja he tulevat lisäämään -20% alennuksen käsitellessään testejä. Luotamme tähän ja lisäsin mukaan myös kirjeen.
Tuntui että tärisin puhelun jälkeen monta minuuttia, olin soittanut USAhan asti! Isä nauroikin että olisi muutama ukupolvi taaksepäin pidetty hulluna, jos joku olisi aikonut soittaa maapallon toiselle puolelle pienellä muovikapulalla :D

Puhelu saatiin soitettua ja kaikki tulosteet olivat tallessa ja tulostettuina.. vai olivatko? En saanut unta ja piti käydä sekin vielä tarkistamassa illan päälle. Pientä stressiä kenties? Olivat tallessa.

Eläinlääkäri tuli aamupäivällä joskus 11:00 aikoihin ja aloimme pienten selvittelyjen jälkeen ottamaan näytteitä. Ensimmäinen koekaniini oli Bentley-pojuseni. Bentley "urospuolisena" ja pienemmän kipukynnyksen omaavana vähän hangoitteli vastaan mutta hyin pysyi paikallaan. Otimme (tai siis eläinlääkäri otti) veren EDTA-putkeen ja yritimme suoraan neulasta tiputtaa verta myös kiteille (pahvikorteille), jotka lähetettäisiin vuorostaan Australiaan. Tuli aivan liian iso tippa ja tämä kortti menikin harjoittelu kappaleeksi, seuraavien pitäisi onnistua, sillä ylimääräisiä ei ollut. Lopulta ruiskulla EDTA-putkesta ja pienellä neulalla tipat pahville ympyröihin.

Viideltä ensimmäiseltä koiralta (Bentley mukaan lukien) otimme niin näytteet (CEA) optigenille kuin näytteet (TNS & CL) Australiaan. Lopuilta kuudelta (Pinja mukaan lukien, CEA) koiralta lähti näytteet (PRA & CEA näytteitä) vain Optigenille. Pinjakin oli ihmeen rauhallisena näytteen otossa eikä hangoitellut juuri vastaan. Suurin työ olikin sitten näytteiden paketoimisessa ja postiin saamisessa ennen 15:30. Tämäkin onnistui mainiosti!

Kiitokset vielä Sirpalle (Borderiinan kennel) avustuksesta TNS & CL näytelähetteiden täytössä!

Pinjasta ja Bentleystä lähti siis molemmista CEA-DNA testit Optigenille ja Bentleystä vielä TNS & CL - DNA testit Australiaan Alan Wiltonille.. Toivottavasti tulee terveitä tuloksia :)