Tänään oltiinkin kuokkimassa sunnuntaina AVO-ryhmäläisten treeneissä, kouluttajan tolleri piireistä tuttu Heidi :)

Ensimmäisenä otettiin paikallaolo maaten 2min, no eihän me tietenkään koko tuota aikaa tehty ja tuntui jotenkin olevan niin tättäränä Pinja, ettei jaksanut keskittyä hetkeäkään. Mukavasti pysyi kutienkin sellaisia 15-30sekunnin pätkiä ja kävin palkkaamassa.

Seuraavaksi otettiin myös paikallaolo istuen, Pinja jaksoi istua 30sek-1min ja se oli iahn tarpeeksi meille. Tämä menikin paremmin kuin tuo maassa oleminen :)

Sitten alettiin Pinjan kanssa treenata kontaktia ja seuraamista ja niitä yhdistellen tietenkin. Kun tämä alkoi sujua edes hitusen paremmin, niin otettiin maahan menoa ja yhdistettiin se sitten vielä seuraamiseen. Loppujen lopuksi kun aikamme näitä tankattiin, niin Pinjan seuraaminen alkoi olla koko ajan vain parempaa, tiiviimpään ja kontaktikin pysyi! Muutaman kerran onnistui hienosti myös liikkeestä maahanmeno.
Tietenkään nämä eivät sitten enään onnistuneet, kun lähdettiin Heidille "taitojamme" näyttämään :D

Heidi taas muistutteli meitä, että ei saa ahnehtia seuraamista, vaan opetella niitä pieniä pätkiä, jotta saadaan siitä kerralla hyvä.. Heidi myös huomautti Pinjan nuuskuttelusta. Itse en ollut aikaisemmin edes ajatellut, että voisin "säikäyttää/ärähtää" Pinjan nuuskuttelemasta pois ja heti kun lopettaa, niin palkata. Eli tästä lähtien meidän koriat ei saa enään treenihallilla keskittyä maan nuuskutteluun vaan minuun ;)

Lopuksi vielä otin Pinjan kanssa hyppyä. Jotenkin teki paljon huonommin kuin viimeksi, oli vähän villimpänä ja jäi vinoon hyppyesteen taakse. Ei sinänsä suuri virhe, mutta itseä ärsytti vähän se, miten linkusti hyppäsi :) Jäi kuitenkin nätisti seisomaan paikoilleen ja pysyi siellä vapauttamiseen asti.

Kannustusta tuli kivasti sen suhteen, että ehkä me ei ihan paikoillamme olla koko vuotta junnattu. Heidi sanoi että ollaan selkeästi edistytty sitten viime kerrasta (koskahan lie viimeksi nähty? varmaan viime keväänä tollerien toko treeneissä) ja että on kovasti tullut malttia Pinjalle. Hyvä toko koira siitä vielä tulee :)