Tänään oli Pinjan ekat TOKO-treenit tälle vuodelle. Meidän ryhmä treenaa tiistaisin 18:00-19:00, mutta emme pääse niihin treeneihin kuin helmikuun puolivälin jälkeen (minulla on autokoulun teoria tunnit tiistaisin muutaman viikon ajan) ja kävimme sitten kuokkimassa perjantain ryhmän treeneissä. Siellä olikin suurin osa tuttuja kasvoja ja koiria, samasta viime syksyn ryhmästä ja tuttu kouluttajakin.

Tänään otettiin mm. seuraamista ja käännöksiä sekä jäävät liikkeet. Mikään näistä ei oikein onnistunut, joten en jaksa niistä sen kummemmin höpöttää. Kontakti oli hakusessa, Pinja oli ihan tättäränä ja tuntui oikein kiehuvan kuumuudestaan, eikä meinannut keskittymistä löytyvän yhtään. No, ihan mukavat treenit kuitenkin ;)

Hyppyeste oli tänään yllättäen se meidän kaikista onnitunein juttu! Sitä ei olla luonnollisestikaan treenattu ollenkaan pitkään aikaan, viimeksi noin kuukausi sitten, ja Pinjahan osasi paljon paremmin kuin aikaisemmin. Kannattanee anta ajoidenkin asioiden vain muhia.
Ensimmäisellä hypyllä neiti oli hihnassa ja seisoimme aika lähellä estettä. Hyvin hyppäsi ja heti kääntyi ja jäi esteen eteen seisomaan ihan suoraan. En nyt liittänyt näihin ollenkaan perusasentoa, turhaa alkaa vain ennakoimaan sitä, kun kyllä se sen sitten "sivu" tai "istu" käskyistä osaa siihen liittää perään :D
Otin näin vielä pari kertaa ja mietin että pitäiskö jo lopettaa kun onnistui niin hyvin. Päätin kuitenkin pelata "riskillä" ja ottaa hihnan pois ja tehdä liikkeen vielä muutaman kerran ja pidensin minun ja esteen välistä matkaa (aikaisemmin, jos matka on ollut liian pitkä ja on joutunut juoksemaan ennen hyppäämistä, on se silloin kiertänyt esteen tai jotain muuta mukavaa...) Nyt sitten mentiin useamman metrin päähän esteestä, otin Pinjan sivulle, lähetin "hyppy" käskyllä ja neiti hyppäsi hienosti esteen yli, kääntyi ja jäi seisomaan siihen. Vahvistin vielä ennen kuin seisahtui "seis(/o)" ja sitten "paikka" käskyillä. Kävelin viereen ja Pinja pysyi hyvin paikallaan, ei kääntynyt, joten palkkasin.

Onnistunut olo jäi sentään tuosta hyppyesteestä vaikka kaikki muu tuntuikin taas tökkivän :D

Päädyimme sitten Tiinan ja kääpiösnautseri Lillin kanssa samaan bussiin ja huomasimme että asutaankin melkein naapuritaloissa. Pikkulenkki tehtiin Pinjan ja Lillin kanssa, jonka jälkeen kävin sopivasti samaan taloon palauttamassa luokkakaverin bussikortin, kiitokset siis Tanjalle meidän toko-treenien sponssaamisesta bussikortin lainan muodossa ;)

Muuta mukavaa myös, eli Raahen ryhmiksen aikataulut olivat ilmestyneet nettiin. Sama tuomari on, eli Kirsi Nieminen ja tollereita ilmoitettu peräti 23, joista 1 pentu, 11 urosta ja 11 narttua. Ainakin Pinjan velipoika ja muutama muu tuttu tolleri on tulossa, joten vaikkapa ei menestystä tulisi (eikä varmasti tulekaan nuilla karvoilla) niin varmasti mukava päivä tiedossa nähdä tuttuja yms. Kehät alkaa 9:00 eli aamusta pitääkin jo lähteä ajelemaan ja käydä sitten päivällä sukuloimassa :)