1926200_10152103921777886_1863449664_o-n

Kiira herätti minut tiistaina aamuyöstä ja klo 04:45 kävimme ulkona. Kvasti tuntui olevan avautumisvaihe jo käynnissä, kun pyrki milloin pensaaseen ja milloin portaiden alle. Neiti ei päästänyt minua enään makuuhuoneeseen nukkumaan, vaan klo 05:05 hain patjan alakerrasta ja päädyin nukkumaan loppuyön Kiiran kanssa kodinhoitohuoneen lattialla. Nauroin aamulla, että siitä onkin aikaa kun oon viimeksi tolleri kainalossa nukkunut, meillä kun ei koirilla (Eetua lukuunottamatta) nykyään ole sänkyyn asiaa. Aamulla tilanne oli hiukan rauhoittunut ja uskalsin lähteä vielä töihin, koska mieheni oli kotona päivän ja Kiiralla olisi vahtija ja tarvittaessa seuraa. Tulin kotiin hiukan ennen iltapäivä viittä ja pistin Kristalle (Kiiran emäntä) viestiä, että voisi lähteä Oulusta ajamaan, että kyllä viimeistään huomenna jotain tapahtuu. Olin Kristalle luvannut että saisi tulla seuraamaan penikointia, kun hänkin haaveilee mahdollisesti joskus kasvattavansa. Krista tuli noin klo 18:50 ja ensimmäinen pentu oli maailmassa seitsemän jälkeen, eli ihan nappi ajoitus. Ensimmäisen kanssa Kiira oli hiukan hämillään, mutta pian rauhoittui pennun kanssa laatikkoon ja sen jälkeen kaikki sujui oikein hienosti ja nyt hoitaa pentujaan antaumuksella ja hyvillä äidinvaistoilla.

Kristan kanssa kovin toivoimme saavamme molemmat tästä pentueesta nartut sijoitukseen, mutta viidennen uroksen kohdalla meinasi epätoivo jo iskeä. Eikö tosiaan yhtään narttua?? Kiiran maha ei ollut järin suuri, joten epäilin ettei isoa pentuetta tule. Pennut olivat myöskin todella hyvän kokoisia. Tulihan sieltä loppujen lopuksi ne kaksi narttuakin vielä, että edes "omiksi tarpeiksi" saatiin :) Harmillisesti tästä pentueesta olisi ollut ulkomaillekin kysyntää narttu pennusta, mutta niitä nyt ei enempää suotu.

Pennut syntyivät seuraavasti:
19:00 uros
19:45 uros
20:45 uros
21:05 uros
21:35 uros
22:00 narttu
22:30 narttu

Hyvällä tahdilla pennut syntyivät, hyvin hakeutuivat tissille syömään vaikka toki myös avustin ja varmistin että varmasti on kaikilla napakat imuotteet ja saavat ensimmäiset maitohuikat. Viimeisin narttu oli hiukan hoikkasempi kuin muut syntyessään mutta hyvin on ottanut jo yön aikana toisia kiinni eikä koko eroja oikeastaan pentueessa ole. Eli hyvin tasaista sakkia vielä tässä vaiheessa. Nyt on tilanne laatikossa jo kovinkin rauhoittunut ja paljon ei tässä ensimmäisinä viikkoina minun tarvitse huolehtia kuin emästä, ja siitä että pennuille löytyvät hyvät kodit. Kaikki vaikuttaa oikein hyvältä nyt :)

1800163_10152103921092886_919013143_o-no

Pentujen varaustilanne on sellainen, että uroksia on vielä 2-3 varattavissa ja kaksi narttu pentua etsii sijoituskotia. Itse toivon kodin löytyvän Oulu-Ylitornio akselilta ja Kristakin etsii sijoituskotia Oulun ympäristöstä / samalta alueelta kuin minäkin.

Kiinnostuneet voivat ottaa aluksi yhteyttä vaikkapa sähköpostitse: kennelhilliton@luukku.com

Kaikki pennut etsivät pääsääntöisesti harrastavia, aktiivisia koteja! Toivomme kiinnostusta näyttelyihin ja toki myös rodunomaiseen lajeihin tai metsästykseen.


Kuvissa pennut 1vrk ikäisinä

Turkoosi pantainen UROS
1vrk_tur2-normal.jpg

Limenvihreä pantainen UROS
1vrk_lim2-normal.jpg

Oranssin pantainen UROS
1vrk_ora-normal.jpg

Ruskea pantainen UROS
1vrk_rus-normal.jpg

Tummanvihreä pantainen UROS
1vrk_tvi-normal.jpg

Puna pantainen NARTTU
1vrk_pun-normal.jpg

Vaaleanpuna pantainen NARTTU
1vrk_vpu-normal.jpg