Nyt on tapahtunut kyllä niin paljon kaikenlaista, mitä on jäänyt tänne laittamatta.Kuten esim. se, että meillä on nyt uusi perheenjäsen.Kuvassa Eetu 3kk vanhana

Eetu on borderterrieri, lähtöisin Tornion kupeesta Vojakkalasta kennel Foxiluxista. Foxilux Ritolan Eevert viralliselta nimeltään. Eetu on nyt jo noin 5kk vanha, eli pitkän tovin kerennyt rikastuttaa elämäämme :) Eetun kanssa toki tullaan käymään näyttelyissä kuten muidenkin kanssa, mutta pääasiallinen käyttötarkoitus tulee olemaan kettujen, supikoirien yms. metsästys, karkottava luolakoira kun on. Molemmat Eetun vanhemmat on käyttökoiria, Wiki emä on ihana rauhallinen ja tasapainoinen. Hermanni isää emme ole nähneet, mutta upealta käyttökoiralta vaikuttaa. Eetu on oikein ihanalla moottorilla varustettu otus, hyvä hermoinen ja osaa ottaa rauhallisesti. 


Eetu reagoi oikein mainiosti "kettutestissä" ketun häntään ja kuvassa tassu saa kyytiä

Pentuja kävimme useasti katsomassa ja Janne ihastui Eetuun heti ensimmäisellä kerralla, se kun erottui tummemmalla värillään muista. Toki tuossa vaiheessa ei vielä tietty luonteista mitään, mutta tavallaan se "varaus" siitä pojasta tehtiin, jos siitä muutoin kehittyy sellainen kuin toivomme. Kasvattaja Lassilan Leena arvelin alun perin pentujen kehityttyä meille toista urosta pentueesta, mutta loppujen lopuksi pennuille tehty kettutesti ratkaisi asian ja tämä nukkumatti, jota muiden seura ei juuri kiinnostanut, päätyi meidän kotiimme. Kovasti tällaisen terrierin kanssa toki pohdin sitä, että kuinkahan se tulee toimeen muiden koirien kanssa ja ajattelin, että se voi olla hyväkin ominaisuus, jos on rauhallinen, ettei sitten ota hirveästi ärsykkeitä muiden toimista. Ja hyvin on tähän asti ainakin mennyt. Aikuiset Eetu jättää hyvin rauhaan ja kunnioittaa, jos sille murahdetaan, mutta Pipsan (13,5kk) kanssa menee aina leikiksi ja riehumiseksi. 


Pipsan ja Eetun hurjat riehumiset! Toki vain valvotusti :)

 

Pentu suunnitelmien osalta kävi nyt vähän köpelösti, Tildan juoksut alkoivat ja lähdimme sitä Ouluun astuttamaan mutta aika ei vielä ollut kypsä. Tilda lähti sitten viikoksi uroksen luo kyläilemään ja oli siellä astuttukin (vain omin päin ja "salassa") mutta ehkä aika oli jo liian myöhäinen siinä vaiheessa, kun Tilda urokselle lämpeni. Kevään juoksusta sitten uusi yritys, olen vähän suunnitellut uroksen vaihtamista ja vuorostaan tuota Tildan sulhoa suunnittelen Tildan emälle Chilille (Valijka Virgo Vestalis). Näistä kuitenkin lisää sitten, kun uros valinnat varmistuvat jne. Chilin juoksuja odotetaan alkaviksi tammikuussa ja uskoisin että Tilda juoksee jo keväällä uudelleen. 


Muumi-pentueesta kuvia ja vähän joitain tuloksia


Hillitön Pikkumyy "Kiira" näyttelyistä mm. 3x SERT, 2x ROP


Hillitön Mymmeli "Milli" näyttelyistä ROP-pentu & KP sekä ERI junnuluokasta


Hillitön Hosuli "Leevi" näyttelyistä ERI ja Ruotsin puolelta ERI1 SA PU3 vara-sert :)

*
Hillitön Tahmatassu "Onni" näyttelyistä EH


Hillitön Hattivatti "Duffe" silmät: ylimääräisiä silmäripsiä (distichiasis), lievä. Kyynärät tulee ilmeisesti 0/0 mutta lonkkalausuntoja vielä jännitetään, ihan priimaa eivät valitettavasti kuulostaneet olevan :( Kivekset eivät ole valitettavasti tippuneet Duffella. 


Hillitön Hemuli "Hemuli" silmät: ylimääräisiä silmäripsiä, lievä, sekä näköhermon coloboma. Luustokuviin menee myöhemmin. 


Hillitön Piisamirotta "Milo", jonka kanssa harrastetaan mm. agilityä ja eiköhän Milo näyttelyissäkin ensi vuonna nähdä :)

Muumi- pennuthan on nyt elokuussa tulleet vuoden ikään, ja pikku hiljaa alkaa näitä terveystuloksiakin tulemaan. Näyttelyistä on jo ihan kivaa kritiikkiä muutamista tullut ja minusta tuntuu, että pennunostajat ovat olleet tyytyväisiä koiriinsa, mikä on toki se pääasia. Topista (Hillitön Nipsu) minulla ei valitettavasti ollut laittaa kuvaa, mutta jospa sellaisen vielä tänne myöhemmin lisäisin.