Ensinnäkin alkuun vähän harmillisia uutisia, sain kennelliitosta nimittäin kirjeen, että FCI ei ollut hyväksynyt anomiani kennelnimi... :(  Joku oli ehtinyt ensin, olivat liian lähellä aikaisempia nimiä... ärh! eihän täsä muuten mitään ongelmaa olisi, mutta mistäs me nyt se kennelnimi mulle sitten keksitään? Ihan kaikenlaisia ehdotuksia otetaan siis vastaan esim. kommenttien muodossa! :D Seuraavaksi itse asiaan sitten eli..

Alkuviikosta otin itteä niskasta kiinni ja lähdin pakastimelle, ensinnäkin kartoitin, mitä kaikkea sieltä löytyy. Löysin peräti 6 pupujussia, 6-8 varista, 2 pikku lokkia, 2 tavia, metsäkanalintujen siipiä jne.. eli ihan mukava tilanne, joskin variksia pitää hommata jostain lisää. Nuo eivät koko kesää ja useita sulatuksia kestä.

Maxin kanssa lähdin pellolle ja pistin hakuruutuun variksia sekä pupujussin. Kaikki riistat palautuivat oikein mukavasti, joskaan eivät tälle kertaa käteen asti.. ainoastaan jalkoihin. Lopuksi kokeilin myös onko Maxille opetettu jälkeä. Pupu kyllä löytyi mutta ei tosiaankaan jäljestämällä vaan haulla. Max tekee mielestäni todella laajaa hakua, jätän aina riistat aivan liian lähelle :)


Max & kovia kärsinyt pikkupupu

"Illemmalla" käytin vielä koko poppoon uimassa kotirannassa, Tilda ja Pinja hakivat valtavalla innolla palloa ja Max yritti kovasti pysyä vauhdissa mukana. Bentley paimensi rannalta käsin, mutta kun pallo jäi tarpeeksi lähelle tai niin että se ehtisi sinne ensimmäisenä, kävi Benttiskin reippaasti noutamassa. Bono on ainut joka ei ole oikein vielä tälle meidän "kotirannallemme" lämmennyt ja tällä kertaa se tyytyi tassulla noukkimaan veteen pudonneita nameja, kuono oli välillä varmaankin puoli minuuttia veden alla :D hassu koira! 


Max & Tilda hulmuavat pellolla ja taustalla näkyy Pinja katsastamassa sitä Maxille tehtyä jälkeä ja pupujussin paikkaa..

 

Keskiviikkona oli jälleen vuorossa Bentleyn agilitytreenit. Vuorossa oli pari lyhyempää radan pätkää, joissa molemmissa oli alussa suoraa ja lopussa mutkittelua. Harmittaa kovin kun en saa meidän ratoja mitenkään järkevästi selitettyä (pitäisi saada piirroksena!) niin jäävät vähän tyngiksi nämä treeni selostukset aina :) 
Joka tapauksessa, Bentleyn maltti näkyy kasvaneen, ei kuumu enään niin valtavasti toisten suorituksista ja järki pysyy päässä kun mennään itse tekemään. Välillä yrittää vielä karata toisten koirien luo mutta tulee heti käskystä takaisin.
Kepit ovat nyt meillä se juttu mikä on työn alla. Sain kuin sainkin viimein pihalle kepin tekeleet pystytettyä, niitä on 8 (olisi 12 mutta kiinnityraudat loppuivat kesken), ja alkuun mennään näillä. Bentley periaatteessa hoksaa mitä siltä haetaan, mutta tekee vähän laiskasti. Ehkä jää odottamaan minua (kuljen vierellä tai hieman takana) mutta jos lähden edistämään niin joku väli jää tekemättä..

Meidän ryhmän kouluttaja Jenna jo uhkailikin, että nyt kesä pitäisi treenata kunnolla ja syksyllä sitten kisoihin  O.o  Jos ja kun saadaan kepit kuntoon, kontakteille varmuutta pysymisessä ja muutenkin kaikki palaset kohdalleen, erityisesti tähän minun ohjaamiseeni jotain tolkkua, niin eihän se mahdoton ajatus olisi lähteä kokeilemaan...

Lauantai aamuna lähdetään ajelemaan äiskän kanssa Raahea kohden, mukaan lähtee koirista Bentley, Bono ja piipiökänseri Tico.. siis kääpiöpinseri. Raahessa on ryhmis mihin Bentley osallistuu lauantaina ja sunnuntaina Bono ja Tico pääsevät sitten Muhoksen ryhmikseen. Näyttelyiden täyteinen viikonloppu siis tulossa ilman mitään tulos odotuksia.. :)