Tänään käväistiin toista kertaa Bentleyn kanssa TOKO treeneissä. Aluksi otettiin vähän kontaktia ja katsastettiin "kotiläksyt" eli miten kontakti ja perusasento toimivat. SE meni ihan mukavasti, Bentley pitää hyvää kontaktia ja perusasennossa nyt vielä tarvitaan sitä kättä. Tuntuu ettei se millään sisäistä sitä käskyä "sivu".. tai sitten kaikki muu vain on niiiin paljon kiinnostavampaa, ettei ehdi kuunnella :)

Arkielämään liittyen otettiin myös ohittamisharjoitus, jossa kuljettiin toisten koirien ohi lomittain rivissä ja myöhemmin ringissä kierreltiin toisiamme ohi. B piti hyvää kontaktia ja seurasi sivulla tosi kivasti. Hyödyllinen harjoitus! ..harmi vaan kun se ei ole sitten arkielämässä nuin "helppoa" vaan ne tilanteet tulevat niin yllättäen eikä ehdi saada koiraa (lue: molempia koiria) kontaktiin ja napata vielä namejakin taskusta :P

Treeneissä opeteltiin myös palkkaamaan lelulle, otin Bentleyn kanssa riehumis/vetoleikkejä. Mukavatsi tuntui sitten tuota taistelutahtoakin olevan, kun hoksasi mistä olikaan kyse. Lelulla palkkaamista tosin en ole paljoa käyttänyt, mutta tietyissä tilanteissa se toimisi paremmin kuin namit.

Loppuun otettiin vielä luoksetulo harjoitus. Tämähän oli taas yhtä *piip*, kun toiset sai juosta ja Bentleyllä otti pannuun. Lähinnä huvitti se homma, mutta toisaalta ei yhtään naurattanut. Olen aina ajatellut etten halua piipaavaa/kiljuvaa tolleria, enkä halua myöskään sellaista bortsua. Bentley oli ensin ihan hiljaa ja sain aika mukavasti sen kontaktiin, mutta lopulta loppui pinna ja kontakti katosi täysin. Loppujen lopuksi kun se alkoi olla ihan höpö, "kiljahteli", piippaili, haukkui jne.. otin pojan syliin. Vähän tais ego laskea siinä vaiheessa pojalla :D Ja johan se olikin sitten mukavaa, kun pääsi itse juoksemaan mamman luo. Hyvällä vauhdilla tuli luo ja ensimmäisellä kerralla meni vähän ohikin.

Ennen kuin lähdettiin hallilla pyysin vielä Paulaa katsomaan meidän seuraamista. Vähän alkoi olla hankaluuksia saada poikaa kontaktiin, kun seuraava ryhmä alkoi tulla sisään, mutta mukavasti se sitten pikku pätkän seurasi. Hyvällä paikalla oli B ja hyvää kontaktia piti. Lähinnä "noottia" tuli mulle siitä, etten saa ahmehtia näin alussa tuota seuraamista, vaan pitäisi ottaa lyhyitä pätkiä ja kovasti motivoiden :) Palailemme siis myös siihen jatkossa!