1241284423_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Kuva otettu 2.5.2009 Ylitorniolla, Pinja palauttaa riistaa hakuruudusta

Palailtiin juuri taipparitreeneistä ja väsyneinäpä tietenkin. Molemmat koirat olivat mukana, joskin Bentley sai vain toimittaa autonvahdin virkaa takatilassa. Lähinnä malttitreeniä sillekin, että oppii jäämään autoon kiltisti vaikka mamma lähtisi itkäksikin aikaa pois lähettyviltä.

Ihan ensimmäiseksi viikonloppuna taippareihin meneville koirakoille tehtiin laahausjäljet ja jäljen päähän kani. Pinja oli vuorossa kolmantena. Laitoin Pinjan jäljelle, se meni hyvin ekat 10m, jonka jälkeen alkoi ihmettelemään jatkuvaa ja loputonta pauketta (vieressä on ampumarata ja se pauke kuului sieltä koko illan). Sitten piti vähän juosta ympyrää ja Pinja ikään kuin teki hakua. No, eipä se kani sitten sieltä millään löytynyt ja kertaalleen jopa käveltiin jälki läpi ja pistin Pinjan uudelleen. Aina samassa kohtaan jäljestys loppui kuin seinään. No, lopulta sitten mentiin tästä kohdasta yli ja Pinja jäljesti sen loppupätkän kanille, ja jäi siihen ihmettelemään. Ei oikein tiennyt, että pitäisikö tuoda vai mitä tehdä. Tomi-kouluttaja meni jänikselle ja heitti sen, jolloin Pinja nappasi välittömästi kiinni ja kiikutti sen hienosti minulle.

Sain onneksi Terhiltä lainaan kanini nahkan, jossa kait pää ja käpälät tallella, mutta sisälmykset otettu pois. Ajattelin sulattaa sen huomenna ja/tai perjantaina ja tehdä sillä jäljen tai kaksi. Jos viitsii, niin voisi käydä kaupasta myös vert hakemassa ja opettaa nyt näiden parin jäljellä olevan päivän aikana tuota jäljestystä. Kyllähän on fiksu olo, kun minä luulin että se osaa ja onhan se kyllä osannut.. :( No, ei auta toivoa kuin ihmettä JOS tapahtuu niin hullusti että päästään jäljelle asti sunnuntaina.

Seuraavaksi menimme hakuruutu alueelle, jos käytössä varikset. Linnut eivät olleet oikein "hengissä", joten Pinja arpoi ensimmäisen kohdalla -> juoksi toiselle ja arpoi jälleen -> juoksi kolmannelle ja suostui pikku puhuttelujen jälkeen tuomaan sen. Tämän jälkeen alkoi homma sujua ja tulikohan sieltä sitten 4 varista. Käteen asti ei tosin tullut mikään..

Kolmantena pysähdyttiin vesinouto rastille, jossa oli dami ja lokki. Ensiksi Pinja kävi hakemassa  jonkun toisen koiran jättämän damin, seuraavana palautui rantaveteen upeasti lokki ja lopuksi vielä vauhdikkaampi nouto palkaksi damilla. Hieno suoritus!

Viimeisenä jäimme jonottamaan vielä hakuruudulle, joka tehtiin dameilla. Tämä oli jotenkin haastavammassa maastossa ja tuntui, ettei Pinja millään meinannut löytää niitä dameja. Tai ainakin se sai tehdä paljon enemmän hommia ja hakua kuin yleensä. Hyvä vain. Kun ensimmäinen löytyi niin sitten alkoivat löytyä muutkin damit. Hienosti palautui kolme ja päätin laittaa sen vielä hakemaan yhden, sillä taippareissa sen pitäisi kuitenkin tuoda kaikki kuusi. Olen siitä ihan varma, vaikka se upeaa hakua tekeekin. Näin meille ainakin sanottiin :) Sieltähän se neljäskin palautui ja kaikki käteen asti! Mahtavaa 

Tsemppiä kaikille kanssa menijöille ensiviikonlopulle, koitetaan saada edes hyvät maksetut treenit aikaiseksi, jos ei vielä tulokseen asti ylletä!