Maanantaiseen tapaan meillä oli tänään ohjatut TOKO treenit. Treenit menivät hyvin, vaikka peri kertaa Bentley karkasikin toisten koirien luo. Varsinkin ryhmän mustasaksanpaimenkoira on aivan vastustamaton rähinä kaveri :D Molemmilla niillä kun on keskittymis kyvyssä vielä parannettavaa..

Hyppyeste
Hypyllä ei minun mielestä edistytty tänään juuri ollenkaan. Alkuun ei meinannut irrota, kun haistoi namit minun kädessä. Sitten irtosi ja pari kertaa onnistui hyvin, sain sen seisahtumaan esteen taakse, mutten uskaltanut vielä mennä viereen. Tiedän kokemuksesta, että se olisi tullut vastaan tai vähintäänkin kääntynyt. Parilla seuraavalla B hoksasi, että hänpä tulee suoraan tietä takaisin mamman luo ja sitten otettiinkin jo nami kuppi avuksi. Jotta irtaantuisi paremmin, eikä ehtisi kiertää estettä omin nokkinensa. No, mutta pienin askelin edistytään kyllä!

Seisominen
Tätä treenattiin ihan ensimmäisenä. Hyvin se kyllä hoksaa sen "seis/seiso" käskyn ja seisahtuu, mutta sitten en saakaan itse liikahtaa tai Bentley lähte minun perään. Eli ei hoksaa vielä, että siihen pitäisi myös jäädä seisomaan. Tätä pitää nyt vaan kotona treenata, niin saadaan sitten tuo hyppykin onnistumaan, kun on seiso käsky hanskassa ;)

Seuraaminen kytkettynä ja ilman talutinta
Seurautin taas Bentleylle muutamia pätkiä, vähillä kehuilla ja palkoilla kokeenomaisesti. Otin mukaan paljon käännöksiä vasemmalle ja oikealle sekä täyskäännöksiä. Tosi hyvin piti paikkansa ja kontaktin! Upea poika

Luoksepäästävyys
Tämä meni ihan mukavasti. Ekalla kerralla Bentley meni ihan höpöksi, vähän lähti vastaan häntä heiluen ja halusi pusutella. Parilla seuraavalla kerralla malttoi nameja ahmien jopa istua, antoi rapsutella ja viimeisellä kerralla katsoa myös hampaat.

Nouto
Lopuksi hain noutokapulan (650g), jotta B sais taas tutustella siihen ja toivottavasti myös kantaakin. Bentleyhän osaa kyllä "hae" käskyn, menee noudettavan asian luo, nappaa suuhun ja sitten lähtee milloin mihinkin ja yleensä tiputtaa sen viimeistään silloin kun kehun sitä..
Tänään kuitenkin meni aivan upeasti! Noin joka toisella kerralla Bentley kantoi aivan upeasti kapulaa ja toi sen suoraan minun jalkoihini!! Aivan mahtava homma :D Vielä pitää opettaa se kapulan pitäminen ja istuminen kapulan kanssa. Mutta tämäkin kyllä oli aivan ihana juttu. Lisäpontta Bentleyn noutohaluun on varmasti tuonut minun ja Pinjan noutotreenit ;)

Luoksetulo
Tämä oli ihan viimeinen liike ja me tehtiin se totuttuun tapaan viimeisenä. Bentley riehaantui jo ensimmäisesti koirasta ja oli aivan hullu. Kiljahteli, haukkui, ulisi, riehui, kiskoi ja sylistäkin pyrki pois. Loppujen lopuksi en keksinyt muuta keinoa kuin tunkea Bentleyn agility putkeen, käskeä sen maahan ja syöttää sille nameja..
Meidän luoksetulot menivät kuitenkin tosi hienosti ;)

Agility - Puomi ja kepit
Tuttuun tapaan otin taas pari kertaa myös agility puomin, hyvin meni, ja pariin kertaan myös kepit. Tästä se meidän agiltiy urakin vielä urkenee.

Kaiken kaikkiaan tosi mukavat treenit ja tuntuu, että olemme edistyneet. Tälle keväällehän meillä olisi tavoitteena sinne kisoihinkin päästä :)