Eilen käytiin Bentleyn kanssa parisen tuntia tutustumassa paimennuksen saloihin Tupoksessa Jokisaaren Minnalla. Minna näytti ensin omalla koirallaan Irkulla, että miten homman pitäisi sujua. Sen jälkeen jokainen vuorollansa kävi sisätiloissa karsinassa sytyttelemässä koiraansa lampaille rinkiä kävelle, koira seinän ja omistajan välissä. Alkuun Bentleylle oli lampaiden sijaan tärkeämpää yrittää kieriä paskassa/heinissä ja nuuskutella maata. Välillä hoksasi ihan mukavasti mikä homma nimi on, mutta oli ehkä vähän turhankin uskalias.

Ulkotarhassa koira piti ottaa liinaan ja lampaita oli jo paljon isompi lauma. Siinä vaiheessa kyllä meinasivat kädet loppua aivan tyystin. Lopulta kun oli Minnan vuoro roikkua narun perässä ja minun piti olla lampaiden edessä ja mukamas ohjailla Bentleytä, sai poika nenillensä pari kertaa :D Ravistettava ennen käyttöä mallia siis.

Sitä en osaa sanoa, että syttyikö lampaille vai ei, kun en tiedä kuinka hyvä koiran pitäisi olla jotta voitaisiin sanoa sen syttyneen. Kyllä se kuitenkin oli erittäin kiinnostunut lampaista ja kyttäsi niitä silloinkin, kun muut koirat saivat työskennellä.