Tänään lähdettiin puoli yhden aikaan Bentleyn kanssa treenaamaan kassin hallille agilityä, personal traineriksi mukaan otettiin Tiia M. (Tiia & Riina tolleri). Tiiasta olikin kovasti apua harjoitteiden miettimisessä ja ns. valvovana silmänä toimisesta. Enhän toki itse huomaa niitä virheitäni :)

Alkuun tehtiin suoraa, etenemistä 2 x hyppy, muuri, hyppy. Tässä oli myös hyvää lähtöönjättö treeniä, sillä lähdin itse vasta toisen hypyn kohdalta. Sain Bentley irtoamaan vielä muurille, mutta viimeinen hyppy oli liikaa. Avuksi otettiin namikippo ja tehtiin muutama toisto, hyvin onnistui!

Sitten tehtiin takaaleikkauksia putkeen, josta tiukka kurvi takaisin päin puomille. Namikippo auttoi tässäkin, jotta Bentley teki loppuun saakka alasmeno kontaktin. Lähinnä ongelma syntyi sen vuoksi, kun itse jouduin "kiertämään" putken, joka oli puomin alla, kun Bentley teki puomia. Hyppäsi sitten liian aikaisin puomilta pois, mutta namikipon avulla onnistui seuraavat hyvin. Pystyin myös itse juoksemaan Bentleystä pitkälti ohi, kun se keskittyi herkkujen syömiseen ja ikään kuin vapauttamaan sen kontaktilta taas vauhtiin.

Tehtiin myös kunnon radan pätkää, jossa oli hyppy, putki, hyppy, (takaaleikkaus) -> hyppy, (tiukkakäännös ->) muuri, putki, hyppy ja hyppy. Auttaisi kovasti, jos saisin tähän jollain konstilla ratapiirroksen. Pääpointtina se, että taas tuli treenattua lähtöönjättöä, mikä nyt onnistuikin tosi kivasti, vaikka putki houkutteli poikaa. Tehtiin onnistunut takaaleikkaus hypylle joka kerta mutta muurilta 90 asteen kulma putkeen tuotti vaikeuksia, samoin putkesta samanlainen kulma kahdelle hypylle. Yleensä se eka hyppy onnistui, mutta toiselle ei enään edennyt suoraan. Kun sain ohjaukseni tässä kohdilleen, otin käyttöön "väärän puolen käden" jotta ne hartiat tosiaan kääntyivät voimakkaasti. Hyppyjen jälkeen rata lopetettiin A-esteelle.

Tiian kanss aolikin puhetta, että Bentley ei anna yhtään anteeksi hartiasuunta virheitä, tai mitään muutakaan. Esim. tolleri ei luultavasti olisi nuin tarkka :) Riina ei kuulemma ainakaan ole.

Yksittäisenä esteenä treenasimme keinua, ekalla kerralla pidin vähän kiinni ja otin namin kanssa, samalla Tiia hidasti keinun tömähtämistä maahan. Toisella kertaa jo päästin pojan vapaana keinulle ja annoimme tömähtää ihan vauhdilla maahan. Nami heti kuonon eteen, hiissaus 2on + 2 off asentoon ja vapautus. Tätä toistettiin useita kertoja. Poika oppi nyt siis aika hyvin myös keinun, ainakin sen uskallan sinne lähettää, loppuasentoa pitää vielä hioa.

Illalla onkin vuorossa TOKO treenit, tai oikeastaan epäviralliset treeniryhmän sisäiset kisat ;)