Tänään aloitimme Bentleyn kanssa Minnan koirakoulussa Tupoksella agilityn alkeiskurssin (6 kertaa). Alkuun vähän jännitin, että kuinka Bentley osaa käyttäytyä ryhmässä, edellisistä ryhmätreeneistä (toko) kun on jo noin 2½ kuukautta ja muutenkin kaupungistulaistuminen (oho, tulipas pitkä sana ja varmaan väärinkin) on vaiheessa pitkän hiljaiselon ja maaseudun rauhan jälkeen.

Hyvin kuitenkin meni pääsääntöisesti. Vain kerran haukahti lopputunnista, kun toinen koiran innostui kauempana metelöimään, mutta uskoi heti kun kielsin ja loppuajan istui hiljaa ja rauhassa omaa vuoroa odotellen. Vuorossa meillä oli seuraavanlaista:

Namiohjausta ja leikkimistä
Ekaksi yritettiin kiinnittää koiran huomio namiin ja käteen, piti pyöriä vauhdilla ympyrää ja koiran piti tulla perässä molempiin suuntiin. Meille vaikeuksia tuotti suunta, jossa Bentleyn pitikin olla oikealla puolella. Tottunut kai tokossa niin hyvin tarjoaan vasenta puolta? 
Seuraavaksi otettiin lelut ja tarkoitus oli härnätä koiraa, heittää lelu ja toistaa samaa. Kuumuttaa koiraa, niin hullulta kuin se kuulostaakin koiran kanssa, jota yleensä pitää hillitä :) Bentley meni heti sekaisin lelun nähtyään ja alkoi tarjota repimisleikkejä..

Hyppy
Hyppyä otettiin namikupin kanssa ja aivan matalilla korkeuksilla (35cm) muutamia kertoja.

Avotunneli
Bentleylle jo kiva ja tuttu asia joten vauhtia ja lähtövoimaa löytyi. Tähänkin härnättiin.

Umpitunneli = Pussi
Intoa piisasi kovasti, järki vaan tahtoi välillä jäädä kun kroppa veti :D Sinko!

Puomi
Tätäkin ollaan aikaisemmin menty, ja samaan tapaan nytkin, eli pysäytettiin ja palkattiin alastulossa 2on+2off:sta (takatassut kontaktilla ja etutassut maassa).

Rengas
Tätä ei ollakaan kun pari kertaa kokeiltu aiemmin, mutta rengaastakin mentiin ihan vauhdilla läpi.

Kepit ("zik zak muodossa")
Aluksi ohjasin kädellä ja namilla tuttuun tapaan ja Minnakin huomasi, että oltiin tehty jo aiemmin, se sujui hyvin. Sitten tehtiin niin, että keppien välissä oli oikeastaan suora kuja, mistä mahtui suoraan juoksemaan, ja Minna kutsui toisessa päässä. Ei tahtonut oikein Bentley hoksata, että vois juosta keppien välistä suoraan, vaan yritti ulkopuolelta kiertää..