Tänään olimme Rovaniemellä ryhmänäyttelyssä. Aluksi menimme bordercollie kehän laidalle odottelemaan, sillä bortsu uros Paw (Danielssons Blue Heaven Aspaw) oli ilmoitettu nuortenluokkaan ja bortsunarttu Biggi (Biggi Z Lebedova dvora) pentuluokkaan. Harjoittelin Paw'n ja Biggin kanssa ahkerasti ennen kehiä, eikä kumpikaan mennyt yhtään hyvin... Ajattelin jo että ihan turhaa mennä kehään ollenkaan.
Biggi oli ensin pentuluokassa yhden muun koiran kanssa. Biggin juokseminen ei ollut hyvää, mutta tyttö seisoi aika hyvin arvostelun ajan paikallaan, tuloksena PEK2.
Paw'lla oli myös yksi kilpakumppani omassa luokassaan ja Paw sai ERI sekä NUK1. Tällä mentäisiin tietysti PU-kehiin ja kun katselin näyttelyluetteloa niin yhdellä jäljellä olevista uroksista oli sertit täynnä, joten PAW saisi ainakin va-sertin. Kehään sitten kun mentiin, niin tulimmekin PU1 ja saimme SERTin! Paw oli myös VSP :)
Eli aika hienoja uutisia oli kirjotiettavana Paw'n kasvattajalle Tanskaan illalla pojun ensimmäisestä näyttelystä.

Pinja oli ensin junnu nartuissa. Pinja esiintyi hienosti ja laatu arvosteluksi tuli EH ja sitten Pinjan myös voitti luokkansa eli tuloksena JUN-EH JUK1. Olin oikein tyytyväinen arvosteluun ja tulokseen, pientä parannusta huomattavissa kehäkäyttäymiseen ja luokkavoitto oli myös todella mukava juttu.

1474368.jpg
Pinja kehään päästä odottelemassa (C) KatiJ.


Pami oli nuortenluokassa ainoa narttu. Pami esiintyi myös yllättävän hyvin (harjotitelu määrään verraten) mutta oli vähän levoton, arvostelun aikana. Iloisena yllätyksenä Pami sai kuitenki NUO-ERI  NUK1!! Tällä mentäisiin myöskin PN-kehään ja taas näyttelyluetteloa katselin, että parilla koiralla oli jo sertit kasassa. PN1 sijoitus oli kuitenkin todella hieno yllätys ja sitä myötä myös SERT ja VSP! 

Näyttelyyn oli ilmoitettu yhteensä 7 Lapintähti-tolleria, joista yksi oli poissa ja 5 sai EH ja yksi ERI. Saimme kokoon kasvattaja luokan, jossa tulimme toisiksi. Arvostelussa oli kutakuinkin, että ryhmä koostuu laadukkaista, nuorista (kaikki alle 2 v.) tollereista joilla oikeat temperamentit jne.. eli vähän hankala oli luultavasti arvostella, kun olivat nuoria ja kaikki eri kehitys vaiheessa mutta KP tuli silti :)

Päivä oli kokonaisuutenaan hieno, tulihan mukaan myös 4 pokaalia ja 5 ruusuketta:)
Seuraavaksi Pinjan kanssa suunnataankin Rovaniemen ryhmikseen 24.5. ja sitä seuraavana viikonloppuna Ruotsin puolelle Piteån näyttelyyn.

Onnea Soilelle Lukan Pu2 ja SERTistä sekä Katille Iitun EH:sta! Tulihan se viimein ;)