Nyt voisi olla hyvä aika kerrata vuoden 2010 kulkua ja miettiä uusia tavoitteita vuodella 2011...  

Bentley
Bentleyn kanssa oli suunnitelmissa käväistä luonnetestissä, kiertää näyttelyitä sekä harrastella agilityä. Kaikki tavoitteet saatiin siltä osin toteutettua, että:
- Hyväksytty luonnetesti tulos 160p., laukausvarma
- 1x SERT, VSP, sekä PU3 sijoitus, mitkä ovat lämmittäneet kovin mieltä ns. käyttölinjaiseksi ajatellulta bc:ltä.
- Agilityä olemme treenanneet Torniossa TORKK:lla mukavassa ryhmässä ja edistystäkin on tullut. Treenimatkaa on noin 70km suuntaansa, joten kukkaron päälle käy tämäkin harrastus... :)
Bentleyn tavoitteissa olisi agilitykisoihin osallistuminen ja suunnitteilla on myös pentue bordercollie neiti Ilon kanssa. 

Bono
Bonon tavoitteissa taisi olla näyttely tulosten saaminen ja taipparitreenausta sekä tietenki terveystutkimukset. Oikeastaan muuta ei sitten ollakaan tehty kuin kierretty näyttelyissä. Kohokohtana Helsingissä Voittaja-2010 näyttely, josta saimme kaiken toivomamme -> ERI JUK1 PU3 SERT & JV-10 titteli!
Vuodelta 2010 Bonon tulossaldo:
- JV-10, 3x SERT, 1x ROP, PU2, PU3
- lonkat A/A, kyynärät 0/0, silmät terveet, PRA&CEA A*, kaikin puolin siis täysin jalostuskelpoinen uros tulevaisuudessa! 
Bonon kanssa yritetään päästä taippareihin 2011 kauden aikana ja katsotaan mikäli kaikki palaset loksahtavat kohdalleen, saataisiinko Bonosta valio jo ensi vuoden aikana. 2 vuotta tulee täyteen elokuussa. Näyttelyissä kierrellään ja perustottelevaisuutta muistellaan, ehkä myös ihan tokon merkeissä.


Pinja

Pinjan tavoitteissa ei oikeastaan ollut "muuta kuin" hamuamamme titteli näyttely rintamalta sekä pentue suunnitelmat. Pahoin pelkään että jälkimmäinen ei tule kenties toteutumaan ikinä, Pinja nimittäin jäi tyhjäksi, mutta luultavasti astutan sen vielä ensi vuonna toisella uroksella. Tästä lisää kenties myöhemmin :)
- FI MVA Pinjasta saatiin kuitenkin toukokuussa 2010!!
Seuraavana vuonna käydään Pinjan kanssa näyttelyssä Ruotsin puolella, ehkä pyörähdetään myös Suomessa mutta lähinnä Pinja saa olla harraste koirana kotona. Intoa pitäisi taas löytää TOKO harrastukseen ja päästä kisoihin!

Max
Laumamme touhuihin mukaan tammikuussa tulleen Maxin kanssa oli tavoitteissa kokeilla kuinka paikallisen riistan käsittely sujuu sekä pyörähtää näyttelyissäkin. Näyttelytykkiä Maxista ei tulene ikinä, mutta työintoa löytyy sitäkin enemmän! 
- Taippareihin lähimme luottavaisin mielin syksyllä, mutta ikäväksemme hyväksytty tulosta emme vielä saaneet. Tuomarilta tuli kuitenkin todella positiivista palautetta "hyvin toimivasta tollerista" (mikä ei liene nou/nome lajeissa vielä niin yleistä, mutta onneksi yleistyy koko ajan lajien suosio rotumme keskuudessa!). NOU1 tulosta lähdemme tavoittelemaan kauden 2011 kokeista ja eiköhän se sieltä myös tule. Riista on kulkenut alusta asti hienosti ja haku sekä palautukset toimivat. 
- Näyttelyistä EH AVK1 mikä on oikein riittävä Maxille Alabaman auringon polttaman turkin kanssa :D ensi vuonna sitten pari pyörähdystä lisää..