Kotiuduttiin puolisen tuntia sitten arkitoko kurssilta Bentleyn kanssa. Tänään vuorossa oli seuraavanlaista:

Luoksetulo
Jätin Bentleyn kouluttajalle, haistatin makkaraa sille ja juoksin samalla kutsuen agilityputkien muodostamien reunojen välistä ja kutsuin. Tosi hienosti tuli herra sieltä :D Tehtiin sitten toisen kerran vähän pidemmällä matkalla ja ilmeisesti tällä kertaa oli matkaa se verran paljon, että se aiheutti "tolleri/bortsu syöksähtely kohtauksen" ja kaikilla oli hauskaa seurata Bentleyn luoksetuloa. Tosi hienosti se villiintymisestään huolimatta kuitenkin tuli! ;)

Vieraisiin totutteleminen
Tämä tehtiin pareittain toistemme koiriin tutustumalla. Jätin Bentleyn A-esteeseen kiinni ja lähdin tutustumaan Jade-neitiin. Hyvin varovaisesti tutustuin, sillä selvästikään Jade ei ollut kovin avoimella tuulella ja on tärkeää saada hyviä kokemuksia. Uskalsihan neiti hakea makkaraa kädestä ja vähän sain jopa rapsutella. Hyvin pidättyväisesti kuitenkin käyttäytyi mutta häntäkin kuitenkin heilui. Nätti neiti ja varmasti tulee tottumaan vieraiden käsittelyyn jos jaksavat treenata.

Sitten oli meidän vuoro olla tutustumassa, eli Jaden omistaja sitten tuli Bentleyn luo ja aika rauhallisesti lähestyi, ettei poika turhaan villiinny. Bentley nimittäin on kovin avoin luonne! :D Tehtiin vielä kouluttajan opastuksella myös hieman kokeen omaisempana liikkeenä ja aika hyvin malttoi namin kansa pysyä aloillaan. Kyllähän tämä tästä vielä lähtee sujumaan!

Koirien ohittamista
Viimeisenä juttuna otettii nkoirien ohittamista edellistä kertaa vaikeampana harjoituksena. Koirakot kahteen riviin vastakkaisille puolille ja käveltiin "seuraa" -käskyn alaisena kontaktissa tavallaan kahden koiran välistä, jotka tulivat vastaan. Tosi hyvin meni molemmat kerrat, makkaran avulla tietenkin :)

Itseohjautuvasti harjoittelimme myös
seuraamista taluttimessa. Ohjasin Bentleyn namin avulla perusasentoon sivulle ja lähdin liikkeelle "seuraa" käskyn kanssa. B lähti hyvin mukaan ja piti erinomaista kontaktia lähes koko ajan ja pysyi miltei koko ajan pitkiä seuraamis pätkiä hyvin vierellä! Tosi upeaa seuraamista minun mielestäni! Nami mulla oli toisessa kädessä, eli ei menty namin kansa vaan tavallaan ihan ilman mutta palkitsin tietenkin välissä.

Sekä tietysti otimme agility putkea. Edellisellä viikolla meni namin avulla putkeen, nbyt jo ihan käsi ohjauksella ja kopsautin äkkiä putken toista päätä että tajusi lähteä tulemaan. Poika innostui tosi paljon putkesta ja meinasi ihan hepuli kohtauksenkin saada! ihana mies mulla :D

 

Huomenna Pinja saa jäädä kotiin juoksuisena lepäämään ja lähdemme Bentleyn kanssa Haukiputaalle agilityviikonloppuun. Saapa nähdä, mitä saadaan näin pieninä tehdä.. ainakin sitä putkea ja voisin kuvitella että ihan matalia esteitä ja eiköhän sitä voi kontakteihinkin jo tutustua..? Se nähdään huomenna.