Eilen oltiin ekaa kertaa Bentleyn kanssa ohjatuissa treeneissä ja treenataan nyt arkitottista 5 kertaa perjantaisin Oulun Seudun Kennel- ja Agility Seuran parissa. Aika paljon oli puhumista ohjaajan osalta ja pohjustusta, mutta kyllä välillä myös tehtiin juttua.

Halliin tutustuminen ja häiriön sieto
Tehtäväksi saatiin käveleskellä hallissa ja kehua ja palkata koiraa koko ajan, kun se tekee mitä tahansa muuta, kuin rähisee muille. Monilla oli ollut toivomuksena harjoitella toisten koirien ohittamista ja siksi tämä harjoitus. Samalla tutustuttiin myös halliin.

Katsekontakti
Katsekontaktia harjoiteltiin niin, että mentiin kyykyyn koiran tasolle ja nami toiseen käteen ja aina kun koira edes vilkaisi, niin piti palkata. Bentleyllä meniki heti tosi hienosti ja saamme kuulemma jo vaikeuttaa treenejä ja vaatia pidempää aikaa.

Ohitustilanne
Mentiin riviin, puolet ja puolet eripuolille hallia ja kouluttajamme Tupuna Kovanen kulki välistä koiransa Jaken kanssa. Halutessaan sai siirtyä lähemmäs ja taas he menivät ohitse. Vielä sai tiivistää matkaa ja Bentley pysyi tosi hyvin koko ajan sivulla ja otti kontaktia myös minuun, namin lisäksi tietenkin.

Hallista sitten kun lähdettiin niin piti tietysti vielä toisiin koiriin tottumattomana pentuna ärpättää isommalla hauvalle ja olla kuin isotkin pojat :D lähinnä nauratti koko tilanne, mutta pitää nyt tosissaa keskittyä tuohon toisten koirien ohittamiseen ja muutenkin luoda parempaan suuntaan suhdetta Bentliin ja ruveta tosissaan treenaamaan myös niitä TOKO-liikkeitä. Varsinaisia TOKO-liikeitähän me ei sii tuolla kurssilla opetella, mutta eiköhän me Bentleyn kanssa itseohjautuvasti niitäkin siinä ohessa vähän häiriön alla treenata.

Huomenna sitten Pinjan kansa TOKO-ALO treeneihin! ;)