Eilen aamulla lähdettiin Ylitorniolta ajelemaan niin, että ehdin juuri 13:50 SERTi-areenalle ja TOKO-ALO treeneihin. Mukaan otin tällä kertaa myös Bentleyn, sillä en sitä ehitnyt kotia viedä enkä viitsinyt autoonkaan jättää. Alku tuntui oikein masentavalta, kumpikaan koirista ei tuntunut 2½ tunnin ajomatkan jälkeen olevan hallinnassa. Viimein pääsimme halliin sisälle ja laitoin Bentleyn ja Pinjan kiinni ja kannettiin agility esteet pois tieltä. Bentley sai jäädä paikalleen ja Pinjan kanssa menimme luoksepäästävyyteen ja 2min paikallaoloon. Vielä ei vaatimuksena ole 2min onnistuminen vaan oman tason mukaan eteneminen.

Luoksepäästävyydessä Pinja vähän peruutti mutta ihan mukavasti antoi koskea kun tuli uudelleen, malttia vaan peliin ja paljon treeniä. Tämä on meillä sellainen liike, mitä ei tule harjoiteltua kuin tuolla treeneissä eikä oikein löydy tarpeeksi vierasta ihmistä :) lisää treeniä vain.

Paikallaolossa Pinja jäi hyvin, mutta muutti heti lonkka-asentoon. Pientä häiriötäkin siinä oli, kun ohjaajan piti käydä suloisen suloista rotikan pentuaan rauhoittelemassa, mutta hyvin Pinja pysyi siitä huolimatta. Keskittyminen tosin selvästi herpaantui. Meni paljon paremmin kuin viimeksi ja minuuttiin, joka oli tavoitteemme, pysyi todella hyvin jopa siihen asti kun tulin vierellä ja palkitsin. Lähdin uudelleen ja seuraavat puoliminuuttia pysyi hyvin mutta sitten lähti. Ihan ok suoritus, olisi vaan pitänyt jättää kokonaan siihen 1minuuttiin :)

Sitten otettiin yksittäin seuraamista ja liikkeestä seisomaan jäämistä. Huonolla tuurillani olimme ensimmäisiä, Pinjalla oli energiaa vaikka muille jakaa enkä kokenut sitä kovinkaan positiivisena asiana :D no, näytin sitten miten meillä on liikkeestä seisahtumista treenattu, namin kanssa seuraaminen ja siitä sitten "seiso" käsky ja namilla/kädellä pysäyttäminen, jatkoin askeleen pari matkaa ja palasin koiran luokse. Muistin jopa hihnan siirtää vasemmasta kädestä oikean puoleiseen :P edistymme!

Marja pyysi minua sitten kokeilemaan miten Pinja seuraa ilman namilla imuttamista, arvelin että se onnistuisi kyllä yhtään (!) mutta kuinkas ollakaan, sehän lähti oikein nätiti seuraamaan ja pienissä pätkissä onnistuu jo tosi hyvin ilman namiakin. Nyt sitten vain yritän muistaa palkata namilla oikeaan aikaan ja yrittää jättää taputtelut yms. pois (jota innostuksissani harrastan Pinjan onnistuessa jossain) sillä koirat eivät kuulemma työnteossa siitä niin välittäisi ;)

Kivat treenit ja Bentleykin sai oivaa malttitreeniä. Haukahteli kyllä ahkerasti aina kun joku meni liian läheltä ohitse. Ei ole vielä muun rotuisiin oikein tottunut mutta pikkuhiljaa tottuu kyllä. Aika rauhallisesti se siellä pysyi ja jos piti ääntä niin "Bentley, hiljaa" lauseesta kyllä vaimeni taas.

Torstaiksi ilmoitin Katin innostamana meidät, siis minut ja Pinjan, epävirallisiin TOKO kisoihin ja osallistumme mölli-luokkaan. Eniten jännittää nyt tuo luoksepäästävyys, että miten suhtautuu, mutta jospa se menisi hyvin ja saataisiin loppuun asti liikkeitä kokeilla :) 1 min paikalla olokin saattaa onnistua, tosin joudun ehkä antamaan kaksi käskyä maahanmenossa ja ehkä myös istumaan nousussa, mutta jos oikein hyvin menee niin onnistuu yhdelläkin. Sen näkee sitten. Seuraamiset yms ei kyllä vielä kovin vahvoja ole, mutta eihän se ole kuin 4€ treeni sitten vain ja kisakokemusta minulle varsinkin! Jännittää jo nyt että kuinka sitä niitä liikkureita osaa kuunnella sitten...