Päästiin tänään ekaa kertaa omaan treeni ryhmään treenaamaan tälle vuodelle Pinjan kanssa. Ryhmä vaikutti ihan kivalta, joskin samalla myös masentavalta, sillä kaikki oli vaan niin paljon parempia kuin me :D  Päästiin me kuitenkin tekemäänkin jotain, siitäpä seuraavaksi.

Kontakti
Ihan ensimmäisenä otettiin Pinjan kanssa vähän kontaktia ja perusasentoa, jotta Pinja hoksaa, että nyt tehdään taas hommia minun kanssa.

Estehyppy
Eka varsinainen liike oli estehyppy. Tämähän on olut oikeastaan se meidän onnistunein ja paras liike, mutta nyt piiiitkän tauon jälkeen sähellettiin siinäkin. Ekalla kerralla Pinja jäi esteen taakse tosi vinoon ja kun menin sen viereen, tämä ennakoi perusasennon.. No, tehtiin muutama toisto sitten. Lopulta asento oli suora ja Pinja teki kaiken oikein, minä vaan kämmäilin käskyjen kanssa. Mull ikäänkuin uusi juttu oli se, etten saa saoa "seiso" ja sen jälkeen vielä "paikka", vaan mieluummin kaksi kertaa se "seiso" käsky, kun kisoissakaan ei sa akahta käskyä käyttää :) Hyvä, kun tästä huomautettiin ja voin nyt alkaa keskittymään taas omaan käskytykseeni enemmän.

Seuraaminen
Häiriön alla päätettiin ottaa vähän seuraamista, pienissä pätkissä, vaikka mieleni oli tehnytkin harppoa ja hoppuilla. Tosi kivasti piti kontaktia koko ajan ja hyvällä paikalla tuli. Joskin namin kanssa.. ei kuitenkaan mitenkään imuttamalla, mutta namia tai lelu piti olla, jotta Pinja teki kunnolla. Otin seuraamiseen myös käännöksiä joista vasemmalla käännös onnistui paremmin, oikealle käännöksessä vähän tipahti matkasta, kuten täyskäännöksessäkin. No, näitähän me ei ollakaan harjoiteltu, joten varmasti alkaa niissäkin olemaan tiiviimpää tuo homma ajan myötä.

Liikkeestä maahanmeno
Tämä oli sellainen liike, mikä yleensä on mennyt ihan miten sattuu. Nyt "maahan" käskyn kohdalla vähän hidastin vauhtia ja pikkuisen kyykkysin ja apujen kanssa sitten onnistuikin tosi kivasti ja loppujen lopuksi tosi vähäisilläkin avuilla. Pysyi hyvin paikallaan eikä liikkunut, vaikka kävin sen takanakin kävelemässä.

Liikkeestä seisominen
Tätä alettiin/jatkettiin siitä mihin joskus jääty, ihan vaan harjoittelemalla pelkkää seisomista ja pienellä seuraamis pätkällä seisahtumista. Tähän saatiin Tiinalta myös uusia vinkkejä miten treenata ja niitä täytyykin alkaa heti ensitilassa kokeileen.

Paikalla makaaminen 2min
Tosiaankaan ei tehty tuota 2min, ei varmaan edes 15sekuntia pysynyt paikallaan ja tämän tietäen/ennustaen en mennytkään kovin kauas Pinjasta. Pakko alkaa nyt treenata tuota ihan kunnolla niin että se tosiaan pysyy edes sen 1min paikoillaan kitisemättä..

Agility - Puomi
Kertaalleen mentiin myös agilityn puomi, ei pienintäkään epäröintiä ja hyvin meni alusta loppuun asti :)

Oli ihana huomata, että Pinja meni epäröimättä vieraiden ihmisten, kuten Tiina-kouluttajan luo ja alkoi jopa tämän kanssa tokoilemaan, kun Tiina näytti kuinka sitä liikkeestä seisomista kannattaa treenata. Muutenkin oli tosi positiivisella tuulella Pinja ja oli kivat treenit. Tästä on taas hyvä jatkaa. Ens viikolla ei treenejä olekaan, kun on hallilla agilityn epikset, mutta kahden viikon päästä jatketaan.

Nyt jos vielä sitten lähtis pikku iltalenkillä käymään koissujen kanssa niin oli päivä pulkassa..