Olen yrittänyt Pinjan kanssa skarpata TOKO-puolella, olen ottanut seuraamista ja seuraa mukavasti, ottaen kuitenkin huomioon että höpötän sille. joka tapauksessa aikaisemmin, vaikka silloinkin olen höpöttänyt, seuraaminen ei ole ollut nuin tiivistä. Tällä tavalla seuraa jo pitkiä pätkiä, mutta pitää kunnolla laittaa kyllä nyt parin viikon sisällä tuo seuraaminen kuntoon. Myös perusasento, joka on aina ollut aika hyvä, on päässyt lipsumaan harjoituksen puutteesta. Olenkin ottanut taas vähän kädellä ohjausta mukaan, jotta tulee varmasti joka kerta oikein. Vähän ollaan otettu myös paikalla makuuta lenkkien yhteydessä, eli jos Pinja on jo tarpeensa tehnyt mutta Bentley ei jaksa keskittyä kun haluaa riehua, jätän Pinjan maahan makaan ja menen jonkin matkan, ehkä 10m, päähän ja kun Bentley on tarpeeksi tehnyt, palaan Pinjan luo. Välillä, jos on ollut häiriö tekijöitä tavallista enemmän, olen vahvistanut paikalla pysymistä toistamalla "paikka" käskyn. Hyvin on pysynyt, mutta pitäisi nuista tuplakäskyistä päästä eroon kyllä..

Bentleyn kanssa ei nyt olla juuri mitään treenailtu, ihan muutaman kerran sivulle tuloa ja seuraamista lenkillä. Olenkin saanut Jonnasta ja silloin tällöin myös hänen Berry-tolleristaan lenkkiseuraa, joten kun Berry ei ole mukana on toiselle viikareista löytynyt lenkittäjä. Kummasti helpottaa kun ei ole molemmat kädet varattuina tai kaksi koirakkia samassa kädessä ;)

Bentleyn sisäsiisteys alkaa olla voiton puolella myös täällä kaupungissa (maallahan oli niin helppo vain päästää ovesta ulos) eli suurin osa tarpeista tulee ulos ja luultavasti tulisivat kaikki, jos tajuaisin Bentleyn "tahdon ulos" merkit. Eilen illalla surffailin netissä ja Bentley yritti tulla viereen sohvalle, mutten päästänyt ja saman tien nurkan takaa alkoi kuulu lorinaa.. se siis joko tahtoi tällä tavalla ulos tai osoitti sitten mieltään pissaamalla, kun ei päässytkään sohvalle viereen. Näin se on tehnyt jo kahdesti :)  Olen rajannut pojalle pienen alueen, jolle se ei koulupäivän aikana tehe pissoja ja yötkin ovat sillä jo kuivia, vaikka on ainoastaan makuuhuoneeseen Pinjan kanssa rajattuna. Suhteellisen hyvällä mallilla siis ja osaa kyllä myös pidättää. Vaikka olisi kuinka hätä, se ei tee sisälle tai vaikkapa käytäville, kun ollaan menossa ulos vaan jaksaa odottaa nurmikolle asti.

Tänään sitten jännityksellä aloitetaan treenit kassilla TOKO-ALO -ryhmässä.. minulla kyllä vakavasti sanottuna hirvittää ettei osata mitään ja meidät heitetään mölliryhmään treenaamaan "alo-luokan liikkeiden alkeet muka hallussa, ja pyh" :D

Sinänsä ainakin ne alkeet on hallussa näistä: sivu, maahan ja alas, paikka ja seuraa, seuraamisesta seisomaan jäämistä olen vähän treenannut mutta en vähään aikaan seuraamisesta maahan menoa, koska ei tuo seuraaminen ole vielä hanskassa täydellisesti. Pitäisi saada Pinja taas alttiimmaksi käskyilleni, se on vähän hidastanut niiden noudattamisessa, joten pitää kiriä taas :)

Kirjoittelen illalla lisää, jos muistan, kuinka meni treeneissä! Nyt pitää mennä komentamaan Bentliä kun se hajottaa puhelinluetteloa..