Tänään oli sitten meidän ihan ensimmäiset TOKO-kokeet, epäviralliset ja mölliluokassa tietenkin, mutta silti :) Ennen lähtöä otin Pinjan kanssa liikkeitä, joista mikään ei onnistunut yhtään! Päästiin jälleen kerran Katin & Iitun kyydillä paikanpäälle ja oltiin sitten vasta 18:50 siellä ja kisat alkoi jo 19:00, niin en ehtinyt ottaa Pinjaan yhtään kontaktia.

Alku tarkastuksesta päästiin läpi ja sitten luoksepäästävyyteen.

Luoksepäästävyys -> 9 x 1 = 9p
En saanut Pinjaa millään perusasentoon ja tuntui ettei mikään onnistu. Koko tilanne tuli niin äkkiä, etten ehtinyt yhtään valmistautua ja takkikin on huonosti päällä :D viimein sain sitten Pinjan istumaan juuri ennen kuin tuomari tuli katsomaan. Pikkusen peruutti mutta tosi hyvin kyllä oli, tästä kuitenkin 9 kaikesta sähläilystä huolimatta.

1880069.jpg

Paikallaolo, 1min -> 7 x 3 = 27p
Tämä oli kyllä ihan yhtä *piip*. En saanut perusasentoon ja sitten ihmeen kaupalla sain sen istumaan ja peräti maahan ja Pinja jäi paikalleen hyvin. Huomasin että oli kyllä levoton, katseli kovasti yleisöön ja ilmeisesti Bentliin ja muihin kavereihin päin. Pysyi se siinä jonkun aikaa, nousi ja käskin pysyä paikallaan. Vein takaisin maahan sen ja jätin, kohta nousi uudelleen. Annoin sitten seistä siinä ja menin jonkin ajan päästä taas laittamaan maahan ja siihen liike sitten jo loppuikin. Olin kyllä varma että tulee 0 tuosta, mutta näköjään ei ole niin turhan tarkkaa ja kuulemma olisin saanut vaan ihan rohkeasti käydä laittamassa maahan uudelleen ja jatkaa liikettä. Tässä olin siis itse ihan hukassa :)

1880077.jpg
^ Parhaimmillaankin perusasento oli näin vino... :)

Seuraaminen kytkettynä -> 8½ x 2 = 17p
En saanut mitään kontaktia taaskaan Pinjaan. Sain sen perusasentoon ja sitten liikkeelle. Seurasi hyvin pari metriä, lähti haahuilemaan ja käännöksen jälkeen tuomari sanoi että otetaanpa alusta. Sain sitten ottaa namien kanssa uudelleen ja antaa niin paljon avuja kun koira vaan tarvitsee. Tavallaan imuttamalla sitten mentiin seuraamiskaavio, melko tiivistä seuraamista. Osasin itse kuunnella ohjeita ja Pinjakin pysähtyi hyvin kun liike pysähtyi. Kehuttiin seuraamista sitten tosi hyväksi kun namien kanssa Pinjalla oli mielenkiintoa hommaan.

Liikkeestä maahanmeno -> 9 x 2 = 18p
Taas oli ongelmia saada Pinja kontaktiin ja perusasentoon. Otin namit avuksi. Lähdettiin seuraamaan, sitten käsky eli maahan, huomasin ettei jäänyt ja samalla kun jatkoin matkaa toistin tuon maahan käskyn ja sitten jäi. Hyvin pysyi ja tämä liike siis olisi ollut 10 jos olisi heti ensimmäisestä käskystä mennyt :) tästä siis 9.

1880074.jpg

Luoksetulo -> 9 x 3 = 27p
Tämä olikin varmaan meidän parhaiten onnistunut liike. Taas ongelmia kontaktissa ja namien avulla sain sitten sivulle tytön. Jäi hyvin istumaan ja määrätyn matkan jälkeen huusin "Pinja".. ei reagoinut.. huusin "sivu" ei reagoinut vaan katseli edelleen meidän seuralaisiin päin. Tässä vaiheessa tuomari sitten käski käyttää enemmän ääntä ja huusin "sivu" ja nyt Pinja sitten huomasi ja tuli hyvää, tasaista vauhtia ja sivulle hienosti. Tästä liikkeestä 9. Sanoin taas, että jos olisi ekasta käskystä tullut niin sitten vissiin 10 olis ollut. Arveltiin, että kova tuuli teki kepposet eikä Pinja edes kuullut ensimmäisiä käskyjä.

Kokonaisvaikutus -> 9½ x 1 = 9½p
En kyllä tiedä miksi tästä tuli niin hyvät pisteet, kait se tuomari sitten näki pintaa syvemmälle ;)

No, hyvät pisteet kyllä tuli ja oli huippu homma kun saatiin namien kanssa tehdä. Muuten olisi kyllä mennyt nollille kaikki pisteet.. Maanantaina toimi "kotikentällä" tosi hyvin kaikki liikkeet mutta tänään oli kyllä huono päivä. Silti yhteispisteitä 101,5p/120p :) ja sijoituimme 9./10.

Positiivista reissussa oli myös se, että meillä oli miestuomari eikä Pinja siitä juuri hätkähtänyt. Mitä nyt vähän ihmetteli ja arveli, kun oli outo ihminen mutta tosi hyvin siis meni kyllä!

Ps. Kiitos Katille, Jonnalle ja kuka niitä kuvia nyt sitten ottikin, kuvista!!

Vielä Bentleystä kaunis kuvatus tähän loppuun
1880082.jpg