Tänään oli meidän kymmenennet TOKO-ALO treenit ja sen kunniaksi sopivasti pienet mölli kisat. Alkoi ihan naurattaa, kun kouluttaja Tiina kyseli, että haluaako joku tehdä vielä ALOkkaan liikkeet vai tekeekö kaikki AVOimen.. Naurahdin siihen, että olisko tarjolla vaikkapa ihan mölli liikkeitä vaan?? Tehtiin sitten tietenkin niitä alo-liikkeitä oman tasomme mukaan.

Alkutarkistus ja Luoksepäästävyys
Alku tsekkaukset meni hyvin (juoksujen tarkistus yms.) ja tämän jälkeen päästiinkiin luoksepäästävyyteen, jossa meitä tais olla 5 koirakkoa tekemässä.
Pinja tuli hyvin sivulle, mutta oli liian malttamaton, eikä millään tahtonut pysyä siinä. Meidän vuoro oli vasta neljäntenä, sain Pinjan sivulle, mutta lähti sitten "tuomaria" vastaan rapsuteltavaksi, jonka jälkeen otin takaisin sivulle ja palkkasin siihen. Rohkea tyttö!

Paikalla makuu 2min
Tiina varmaan huomasi kauhistuneen ilmeeni, kun lupasi minun jäädä lähelle Pinjaan ja palkata paljon. Jäin sitten noin metrin päähän Pinjasta, ettei häiritä muita jos se nuosee. Pinja pysyi ensimmäisen minuutin aivan mahtavasti paikoillaan! Kävin palkkaamassa ja toinenkin minuutti meni ihan kivasti, taisi kerran yrittää nousta palkan jälkeen, mutta käskin takas maahan.

Seuraaminen kytkettynä ja seuraaminen taluttimetta
Aluksi seuraaminen kytkettynä, yritin tehdä mahdollisimman vähällä palkalla ja Pinjan kiinnostus lopahtikin ensimmäisen käännöksen jälkeen. Otin mukaan lisää kehuja ja palkkaa pysähdyksillä, joten rytmi alkoi taas löytyä.
Taluttimetta seuraamisessa olinkin sitten kokemusta rikkaampi ja tehtiin sama kaavio käyttäen enemmän kehuja ja namit oli koko ajan kädessä, joten Pinjan mielenkiinto säilyi. Tässä meillä oli myös juosten seuraamista, ja siinäkin Pinja pysyi hyvin tahdissa eikä villiintynyt mihinkään laukkaan tms.

Liikkeestä maahanmeno
Liikkeestä maahanmeno oli meidän viimeinen liike. Se meni ihan mukavasti, joskei ollenkaan niin kuin olisi pitänyt. Pinja seisahtui maahan käskystä, vilkaisin taakse ja huusin toisen maahan käskyn, jolloin onneksi painui maahan asti ja pysyi siellä. Palasin koiran luo ja toinen koirakko suoritti liikkeen AVOna, eli kävi vielä kiertämässä koiransa takana, joten olin aika pitkään siinä Pinjan vierellä. Tosi hienoa oli se, että Pinja pysyi maassa aina sivulle käskyyn asti, eikä pompannut sieltä ennakoiden liikettä, kuten yleensä.

Kaiken kaikkiaan ihan kivat treenit, vaikka sinänsä mitään uutta nyt ei treenattukaan vaan otettiin kisanomaisesti muutama liike.