Pinjan kanssa meni tämän päiväiset TOKO-treenit ihan kivasti. Tiina-koutsi ei ollut päässyt paikalle, joten yksi ryhmäläisistä oli meille ohjaajana.

Pinjan kanssa muistuteltiin viime viikolta mieleen noutokapulan oikeanlaista pitämistä + istumista noutokapula suussa. Se ei edelleenkään onnistu, mutta pikkuisen alkoi olla jopa painavampi peräpää ja hetken käväisi maassakin ja kapula pysyi suussa.

Liikkeestä seisomisessa pitäisi nyt opetella se "seiso" käsky tosissaan kuntoon, ennen kuin lähden sitä yhdistämään liikkeeseen. Ollaan vähän liikaa hätäilty tämän kanssa. Samoiten, alan palkkaamaan sitä namilla ainoastaan Pinjan sivulta, sillä luulen, että vaikka se seisoisikin hienosti, niin lähtee sitten namien toivossa minun perään. Mietin myös ehdollistamista naksuttimelle, jolla voisi olla hyvä merkitä oikea paikka näissä mielestäni tarkemmissa liikkeissä.

Hyppyä otettiin myös. Tällä kertaa Pinjan olisi pitänyt irtautua enemmän. Se ikäänkuin kääntyi jo esteenpäällä ja jäikin sitten seisomaan esteen sivulle, joskin vielä hyväksyttävästi, mutta ei oikeassa paikkaa kuitenkaan.

Vielä kun saisin otettua itseä niskasta kiinni, sillä ilmoitin molemmat koirat Epävirallisiin TOKO-kilpailuihin toukokuun viimeiselle viikolle. Bentley menee mölli luokkaan ja Pinja vuorostaan ALO luokkaan, sillä tuskinpa voin molempia pitää mölleissä ;) pinjalla myös häiriönsietokyky on kehittyneempi ja liikkeistä suurinosa "osataan" joten kuten, Bentleyn kanssa niitä vasta aloitellaan.