P5313045.JPG

Alkoi hyvin, loppui heikosti... Vesinouto normaaliin malliin kauhealla vauhdilla ja intoa täynnä. Vesinoudon jälkeen väsähdystä havaittavissa. Hakuuruutu alkoi mallikkaasti, toi hienosti jalkoihin motivointi variksen, mutta tämän jälkeen ei oikein mitään tahtonut löytyä. Lopulta Pinja toi kauempaa yhden variksen, käteen asti. Siihenpä se sitten jäikin. Pinja irtautui suhteellisen hyvin hakuun ja tuomarin mukaan se olisi tuolla haulla kattanut kaikki muut varikset, paitsi kauimmaisen. Pöllipinon päällä oli kuulemma yksi siinä lähellä ja sinne Pinja yritti kovasti mennä kaksikin kertaa, mutta risukasan vuoksi ei vain sitten päässyt. Mielestäni maasto oli aika haasteellinen, sai väsymään nopeampaa kuin yleensä ja lopulta se hakuinto sitten tosiaan laantui täysin ja koe keskeytettiin siihen. Oltiin viimeinen koirakko, joten ilmaston kuumuuskin ehti nousta ihan mukaviin mittoihin. Huh huh.

KOESELOSTUS

1. Sosiaalinen käyttäytyminen: Suhtautuu hyvin vieraisiin koiriin ja ihmisiin. Hyväksytty

2. Uimahalu: Syöksyy sulavasti veteen ja suorittaa tehtävät. Hyväksytty

3. Hakuinto: Haku alkaa rauhallisesti ja hakuinto hiipuu siinä määrin, että tuomari keskeyttää kokeen. Hylätty

4. Noutohalu: Ottaa linnut oma-aloitteisesti. Hyväksytty

5. Nouto-ote: Hyvät otteet. Hyväksytty

6. Palauttaminen: Ohjaajan läheisyyteen. Hyväksytty

7. Reagointi laukaukseen: Tarkkaavainen. Hyväksytty

8. Itseluottamus ja aloitekyky:   -----

9. Yhteistyö: Hyvä. Hyväksytty

10. Yleisvaikutelma: Reippaasti työskentelevä narttu, jonka hakuinto hiipuu siinä määrin, että tuomari keskeyttää kokeen. Hylätty

P5313061.JPG

Että tällaista sitten tällä kertaa. Seuraavat taipparit suunnitteilla luultavasti vasta elokuun puolessa välissä ja/tai viimeistään syyskuun loppupuolella. Onpahan nyt sitten aikaa treenata vielä.

Positiivista kuitenkin, että hakuintoa lukuun ottamatta tämä kerta oli huomattavasti parempi kuin viime kertainen. Pinja oli jopa hallinassa minulla, sain sen lähes joka lähetyksen ajaksi sivulle istumaan jne.. Kyllä tämä tästä, vaikka tosi paljon harmittaakin!