Tänään käytiin taas TOKO-treeneissä Bentleyn kanssa. Meillä oli rasteja ja niillä erinlaisia tehtäviä/liikkeitä, joita piti toistaa 1-3 kertaa.

Seuraaminen
Seuraaminen meni tänään tavalliseen malliin, eli hyvin. Tiina myös katsoi meidän käännökset, eikä niistäkään ollut pahaa sanottavaa, vaikka itse olin ollut vähän epävarma niitä.

Noutokapulaan tutustuminen
Ensimmäisenä Bentley nappasi noutokapulan suuhun ja alkoi heitellä sitä ilmaan. Kiinnostusta kapulaan siis löytyi ja mukavasti se sitä jo kantoikin. Tästä täytyy sitten edetä siihen, että se tosiaan pysyy siellä suussa se kapula ja se tuo sen mulle, käteen asti.

Leikkiminen
Tällä rastilla piti leikkiä koiran kanssa, sillä sehän on olennainen osa koulutusta, että osataan ottaa välillä rennosti ja tehdä asioita leikin varjolla.

Hyppy-este
Hyppyäkin reenattiin taas vähän eteenpäin, edistymistä on tullut paikallaan pysymisessä. Vastarannan kiiski kun olen, en osaa opettaa hyppyä nami kupin avulla, vaan opetin Bentleytä hyppäämään ja kääntymään suoraan esteen taakse ja jäämään seisomaan. Vielä en uskaltanut siirtyä itse Bentleyn viereen, mutta hyvin alkoi jo hoksaamaan sitä, että jää seisomaan esteen taakse. Pitää siis vaan opetella vielä "seiso" käsky ja yhdistää se tuohon hyppyyn ;)

Nopea maahanmeno
Meni ihan mukavasti maahan pienemmälläkin avustuksella. Alamme siis edistyä tässä.

Rauhoittuminen
Nimensä mukaisesti tällä rastilla harjoiteltiin rauhoittumista. Luulen, että meidän suurin haaste tässä on kuitenkin saada Bentley olemaan kiinni hihnassa ja seinässä ilman, että se puree heti hihnaa poikki ;) Ei sentään, sekin on ongelmamme, mutta kyllä sitä rauhoittumista treeni tilanteissa ja muutenkin pitää opetella.

Taisi olla jotain muitakin rasteja, mitä en nyt sitten enään muista.. mutta otimme myös vähän agilityä.

Agility - Puomi
Päätin taas kerran kokeilla vähän puomin opiskelua Bentleyn kanssa. Tällä kertaa meni todella rohkeasti siitä ja nameillä opetin sitä pysähtymään kontakteille. Toistettiin muutaman kerran ja tosi hyvin meni verraten aikaisempiin kertoihin.

Huomenna sitten Pinjan kanssa treeneihin, mennään bussilla sinne mutta takaisin päin päästään sitten Tiinan kyydissä :) Suuret kiitokset hälle meidän kuskaamisesta!!