Näyttäisi siltä, etten ole reiluun kuukauteen kirjoitellut mitään kuulumisistamme.. Mistähän edes aloittaisin? Yleisesti ottaen olemme viettäneet hiljaiseloa kotosalla täällä Ylitorniolla, minne muuttotavarat lähtivät jo tammikuun lopussa ja itse tulin perässä 10.2 keskiviikkona. Viime tiistaina aloitin työssäoppimisjakson paikallisessa parturi-kampaamossa ja sitä jatkuu aina 1.6 asti. Päättötodistuksen saan koulusta perjantaina 4.6!!

BB-pojista tuli oltua erossa kuukauden verran, sillä nehän lähtivät Pinjan juoksujen vuoksi melkein heti joululomien jälkeen takaisin "mummulaan" hoitoon. Kovasti olivat onnellisen oloisia, kun mamma tuli kotiin :) Varsinkin Bono oli kasvanut ja kehittynyt valtavasti, siitä on tulossa kyllä komee poika! Pinjahan lähti heti astutusreissun jälkeen myöskin mummulaan, ja uusimman tulokkaamme Maxin kanssa saimme tutustua noin viikon verran ilman häiriötekijöitä.

Max on viralliselta nimeltään Keepsake's Dream At Tradewinds ja sillä on nimen perään lisättävä RN-titteli, eli RallyNovice. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että Max on saanut 3 x ALO1 tuloksen rally tokosta ja vieläpä huimilla 98, 99 ja 99pisteillä, kun max määrä on 100. Max on myös aikaisemmassa kodissaan USA:n Alabamassa saanut tutustua paikallisiin riistoihin ja noutohalu on pojalla valtava! Tyypillinen tolleri siis, heti "lähdössä lentoon" kun saa pienimmänkin virikkeen siitä, että joitain heitettäisiin. Täällä meillä on Maxin kanssa aloitetaan Bonon treenien ohessa paikalliseen, suomalaiseen, riistaan tutustuminen ja ainakin jäinen varis kulkee suussa jo hienosti. Toki siis lähdemme myös taippareihin, mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan. TOKOakin olisi tarkoitus hieman aloitella, ihan vaikka vaan nuita perusjuttuja, mitkä on käytännöllisiä noutotreeneissäkin eli: perusasento sivulla istuen, maahan meno sekä paikallaolot niin istuen kuin maatenkin. RN tittelistä päätellen poika jo paljon juttuja osaakin, mutta suomalaiset käskysanat helpottaisivat elämäämme kovasti ;)

Terveyden osilta poika on täysin terve, lonkat ovat hyvät, kyynärät normaalit eikä silmissäkään ole ollut huomauttamista, myös sydän on tutkittu terveeksi. Max on PRA-A* ja CEA-A. Max on pääsääntöisesti tullut suomeen elämään hyvää, koiranarvoista elämää, vaikka pojalla toki on hienot edellytykset myös suvun jatkamiseen. Maxin jalostuskäytöstä kiinnostuneet voivatkin ottaa yhteyttä joko minuun, tai Hannulan Sannaan (Maxin toinen omistaja), jonka ansiota, tai "syytä" on, että minulla on nyt lenkitettävänä kolmen sijaan neljä koiraa ;D

Mikäli "täällä päin" (eli 100km säteellä) järjestetään joko Rovaniemellä, tai Kemi-Tornio alueella taipumuskoe koulutusta/harjoituksia, niin luultavasti koen järkeväksi sinne lähteä, sillä nythän minulla on kaksi treenattavaa.

Pinjan mahdollisesti tulevan pentueen osilta ei ole tiineydestä vielä 100% varmuutta. Uskoisin kyllä neidin olevan tiine, sillä astutus onnistui hyvin ja päivät olivat mielestäni oikeat. Kävimmekin mukamas jo ultrassa, vaikka arvelin että olimme vähänturhan hoppuisia sen suhteen. Täällä meillä päin eläinlääkärit ovat jotenkin perehtyneempiä nuihin isompiin eläimiin ja ultrauslaitekin taisi olla suunnattu lähinnä lehmien ultraamiseen :D uudelleen menemme siis el.lääkärin pyynnöstä 1.3 jolloin pentujen pitäisi olla jo sen verran isoja, että varmuudella näkyvät.. hän kun totesikin kokemattomuutensa näissä asioissa enkä itsekään kyllä siitä 10x15cm ruudulta mitään nähnyt/ymmärtänyt.....

Muita kuulumisia sen verran vielä, että sijoitusnarttuni Tilda kävi ensimmäisen virallisen näyttelynsä tiukalla tuomarilla Johan Juslinilla, Turku KV näyttelyssä. Iloksemme tuomari oli ihan tykännyt neidistä ja Tilda voittikin oman luokkansa erittäin hyvällä laatuarvostelulla, EH JUK1!! Seuraava näyttely neidillä taisi olla maaliskuussa Tampereella, toivomme tietenkin yhtä kivoja tuloksia sieltäkin.

Meidän jengin näyttelyturnee alkanee vasta 24.4 Pyhäjärven ryhmiksestä, jonne aion ilmoittaa Bonon pentuluokkaan ja mahdollisesti Maxin avoimeen. Samalla reissulla olisi tarkoitus käyttää myös Bentley luonnetestissä Oulussa! Olen varannut sille paikan, mutta vasta huhtikuun alussa selviää, olemmeko mahtuneet mukaan. Bentley täyttää perjantaina 23.huhtikuuta 2 vuotta, joten turhan myöhään emme ainakaan ole liikkeellä ;) Uskon kuitenkin vahvasti että Bentley psyyke kestää kokeen jo heti 2vuotiaana, joten siksi sen sinne uskalsinkin ilmoittaa. Herra kun tuntuu olevan varsin tasapainoinen kaveri luonteeltaan eikä mitään ole koskaan säikähtänytkään..

Kuulumisia taas tiedossa jossain vaiheessa!