Perjantaina puolen päivän aikoihin suuntasimme autonkeulan Ylitorniolta kohti Oulua, josta otimme kyytiin siskoni ja pari koiraa lisää ja jatkoimme sitten Lapualle. Sinänsä "hauskan" reissusta teki jo se, että tuohon minun Toyota Corollaan (farmari) sain tungettua 5 isoa koiraa (3x BC, 1x tolleri ja 1 x saksanseisoja) sekä 3 kääpiöpinseriä. Takatilassa matkusti Bentley ja siskoni koirat BC tipla ja SS Miina, joiden alla oli taiteltuna yksi metallihäkki ja kiinteää koiraverkkoa vasten nostin/kiinnitin ison kevythäkin. Takapenkillä vuorostaan oli kasattuna keskikokoinen kevythäkki, jossa matkusti BC Biggi ja kevythäkin päällä boxissa matkusti kääkkä-seurue. Pinjan saimme ängettyä vänkärinpuolen jalkatilaan. Tämän lisäksi tietysti kolme ihmistä ja matkatavarat. Voitte siis kuitella, että täyttä oli!

Yövyimme Lapuan Simsiössä 6 hengen mökissä, johon en missään nimessä olisi voinut kuvitella mahtuvan kuutta ihmistä, kun kolmella ihmisellä ja "muutamalla" koirallakin teki tiukkaa. Mökki oli siis todella pieni, välillä liian kylmä ja välillä liian kuuma, sekä tietysti valaistus "metsäpolulta" mökille oli unohdettu kokonaan. Mahtavaa. Ja kahden yön lystistä piti maksaa peräti 160€. Tämän mökin varustelutasoa kun vertaan esim. Himoksen mökkiin, jossa olimme tollerileirin aikana, voisit kuvailla tätä alkeelliseksi. Onneksi sopu sijaa antaa.

Lauantaina kehissä oli bordercolliet ja novascotiannoutajat. Bortsut alkoivat heti 9:00 aamusta ja Bentley kilpaili nuorten luokassa. Tämä olikin ensimmäinen näyttely, jossa meillä oli samassa luokassa nuin runsaasti osanottajia, sekä myös Bentleyn ensi esiintyminen nuorten luokassa. Bentley sai kivat arvostelut ja punaisen nauhan. Meidän luokassa vain yksi sai erinomaisen, ja Bentley sijoittui toiseksi: NUO-EH NUK2. Erityisen tyytyväinen olen poikaan, kun kilpailuluokassa erin saanut juoksi tietenkin ensimmäisenä meidän edessämme, ja alkoi rähisemään, Bentley ei noteerannut sitä juuri mitenkään, vaikka muutama muu koira takanamme vastasi takaisin. Bortsukehissä äipän kasvateista siskoni BC Tipla oli EH NUK3 ja BC Zero ERI JUK2! Tosi hienosti, varsinkin kun Tippis on vähän pulskassa kunnossa :P

Tollerikehiä saatiikin sitten odotella kotvasen verran.. Lapintähti tollereita oli Pinjan lisäksi näyttelyyn ilmoittautunut neljä. Pinjan velipoika Dimmu (L Mustang) esiintyi tosi hienosti, ei häslännyt ollenkaan, ja sai AVO-EH. Pinjan puoliveli Leo (L Othello) oli ERI AVK3. Leon täyssisko Olivia (L Olivia) sai EH:n ja junnuissa esiintynyt Sara (L Varina) voitti oman luokkansa ERI JUK1 :) 

Pinjan kanssa hypättiin kehään ihan valmistautumatta, päikkäreitähän neiti veteli silloin kun olisi pitänyt kehään mennä. Pinja esiintyi tosi kivasti, rauhallisesti ) ehkä liiankin rauhallisesti. Pinsku neiti sai pinkin ruusukkeen ja oli lopulta ERI AVK3. Tähän olemme erittäin tyytyväisiä, sillä turkki on mitä hirvein tällä hetkellä ja mielestäni Pinja näyttää ihan pennulta....... :)

 

Sunnuntaina esittelyvuorossa olivat kääpiöpinserit ja lk.ss.Miina, joka sai kehittymättömyyttään H:n. Kääpiöpinsereitä näyttelyyn oli ilmoitettu muistaakseni kaiken kaikkiaan 77, joista 42 oli narttuja. Meillä oli mukanamme junnu-herra Tico, jonka hänen kasvattajansa esitti. Tico sai EH:n. Vielä on kovin lapsi, mutta uskon että hänestä tulette kuulemaan viellä ;) Ticon iskä oli (jälleen) ROP. Molemmat narttumme kilpailivat nuorten luokassa. Venla neiti sai EH:n, mikä oli todella hyvin tiukkalinjaiselta tuomarilta, joka ei turhaan pinkkiä jakanut. Aadassa olikin sitten meidän viimeisetkin toivon rippeet niin sanotusti. Aada esiintyi tuttuun tapaansa rauhallisesti, kuten hienon neidin kuuluukin. Odotellessamme omaa vuoroa Aada kuitenkin villiintyi nähdessään viereisen kehän irlanninsusikoirat ja intoutui makoilemaan takajalat suorina taaksepäin ja tämän jälkeen heittelemään nameja ilmassa kuin palloa :D Sehän oli tietysti vain hyvä, kun saimme Aadaan vähän virtaa ja häntäkin alkoi heilua.

Aada sai pinkin ruusukkeen ja pitkän harkinnan jälkeen tuomari pisti meidät voittamaan oman luokkamme. ParasNarttu kehääkin piti jäädä tietysti odottelemaan. Laskujeni mukaan ainakin 13 narttua sai erinomaisen (2 jun, 2 nuo, 4 avo ja 5 val). Olin aivan varma, että tippuisimme heti kättelyssä pois. Luulenpa, etten ole aikoihin jännittänyt PN kehässä nuin paljon, sillä vieressämme seisoi aivan upeita narttuja, jotka ovat menestyneet paljon paremmin kuin Aada (jolla on takanaan vain 5 näyttelyä, ja 2x sert, ROP ja VSP). Loppujen lopuksi tuomari sijoitti Aadan huippukoirien joukkoon PN3 ja saimme vara-sertin!! Arvostelua hakiessani tuomari vielä sanoi Aadan olevan todella suloinen, ainoana miinuksena arvostelussa on hiukan pitkä lanneosa. Nyt sitten vaan odotellaan että Aadalle saadaan 2v ikää täyteen ja koitetaan saada ensivuoden puolella se kolmas serti. Samat tavoitteet siis kuin Pinjankin kanssa.

Näyttelyiden osilta emme kuitenkaan lopeta vielä tähän, vaan Pinja esiintyy ensiviikonloppuna Ruotsin puolella Bodenin ryhmiksessä. Tuomari on sama, joka valitsi Pinjan ROP-pennuksi ekassa näyttelyssämme, Hans Almgren. Harmi vain, kun turkki on nuin huono, joten menestystä en todellakaan odota :)