Kohta tuleekin kuukausi siitä, kun olen viimeksi kirjoitellut blogiin yhtään mitään. Tuskinpa mitään vahinkoa on kuitenkaan käynyt, kun ei meille kuulukaan oikeastaan yhtään mitään uutta :)

Uimassakin olemme käyneet läheisellä uimarannalla. Olisihan tuossa toki tuo omakin ranta, mutta se ei ole niin miellyttävä ihmisennäkökulmasta katsottuna, joten olemme suunnistaneet paikalliselle uimarannalle. Eipä siellä ole kukaan vielä koirista kitissyt. Ne eivät siellä ketään häiritse eivätkä jätöksiäänkään jätä.

Molemmille olen oikeastaan vain heitellyt damia. Lähinnä kuntoilun vuoksi otettu tuo uiminen, ei niinkään nou/nome treenien vuoksi, jos Pinjaa ajatellaan. Vauhtinoutoja.. :S Mietin sen aiheuttamia vahinkoja tuonne nou/nome puolelle sitten myöhemmin ;)

Myös Bentley on käynyt uimassa. Ei kuitenkaan niin suurella innolla kuin Pinja, mutta kaksi noutajaa minulla näyttäisi talossa jo olevan. Benteykin osaa palauttaa hienosti jo 2m säteelle minusta, Pinja vuorostaan tuo joko käteen tai jos käsken, niin jättää jo rantaveteen "jätä" käskyllä.

"Sinne se sisko nyt meni.. En mää kyl viellä uskalla.. "
IMG_0011.JPG

"Jospa varastaisin tän damin nyt siskolta, niin mamma luulis että kävin hakemassa sen ihan itte?"
IMG_0012.JPG

"Palautetaan nyt edes yhdessä se"
IMG_0015.JPG

"Heitä jo! Heitä jo"
IMG_0013.JPG

"Onkohan mammalle nyt ihan selvää, että mä oon lammaskoira? Enkä mikään noutaja..! Pakko vissiin kuitenkin hakea, kun kerran pyydetään.."
IMG_0028.JPG

 

(LOPPU)KESÄN SUUNNITELMISTAMME VÄHÄN

Kesän suunnitelmia on muutettu sen verran, että Keminmaan KR näyttely viikonpäästä jää Pinjan osilta käymättä ja menen vain handleriksi kääpiöpinseri kehään. Pinja on nimittäin jollain tapaa tapaturmaisesti vaurioittanut turkkinsa.. joko hinkannut kiima-aikana itseään johonkin terävämpään tai sitten joku on käynyt saksien kanssa ottamassa muutaman tupsun kyljistä ja selänpäältä pois... Jälki on nimittäin aivan järkyttävän näköistä.

Pinjahan oli ilmoitettu Ruotsin puolelle huomiseksi Piteån KV näyttelyyn ja koska tuomarin muutos ei tullut ja näyttely on maksettu, lähdemme siellä kuitenkin käymään. Luultavasti meidät nauretaan kehästä ulos, ja jos ei tuomari sitä tee, niin ainakin yleisöllä on hauskaa :D "kuka idiootti tuo puolikaljun koiran näyttelyyn?? hei haloo!"

Huomenna lähdetään siis hakemaan vaan muutoin, kuin turkin osilta, toivottavasti hyvät arvostelut ja olemmepahan yhtä tuomaria ja kokemusta rikkaampana sitten loppukesän näyttelyihin.

Keminmaan näyttelyn kanssa kävikin sillälailla "iloisesti", että sinne oli tullut tuomarin muutos tollereille. Muistaakseni alunperin Iso-Britannialainen tuomari oli vaihtunut Suomalaiseen rouvaan, Ritva Raitaan, joten viimekesäisen Haukiputaan näyttelyn tulosten ja kommenttien perusteella en lähde hänelle Pinjaa viemään.. enkä varsinkaan kun turkki on tuon näköinen :D Saammepahan ilmeisesti rahat kuitenkin takaisin.

Oulun näyttelyyn menemme lauantaina ja sunnuntaina, mukaan lähtee kolme kääpiöpinseri neitiä ja Bentley molemmille päiville ja Pinja onkin onneksi ilmoitettu vain sunnuntaille. Tosin, jos kovasti tulee monta ämpärillistä kylmää vettä niskaan huomenna, niin voi olla että unohdamme Pinjan osilta sen Oulunkin näyttelyn.

Loppukesäksi ajattelin vielä ilmoittaa Pinjan kuitenkin Rovaniemelle 15.8, jossa tuomaroi Markku Santamäki. Olkoon turkki sitten millainen haluaa, mutta kivat kokemukset on jääneet tuosta tuomarista ja ehdottomasti haluan hänelle Pinjan viedä. Nähtäväksi jää, ilmoitanko Pinjan myöskin 16.8 Rovaniemellä olevaan TOKO kokeeseen, jossa tuomaroi myöskin Markku Santamäki.. onkohan sinne jo ilmotkin menneet.. No, eikait se olisi ku treenata kovasti ja ilmoittaa. Seuraaminenhan se meillä on se, joka tökkii eniten. 

Elo - syyskuun aikana pitäisi sitten ainakin yhdet taipparit käydä ja menestyksestä riippuen useammatkin. Täytyisikin nyt ottaa parit kunnon tehotreenit ja erityisesti hakuun erinlaisilla damimäärillä joka viikko hakuruutu. Tälle päivälle käyn tekemässä yhden ja ensiviikolla sitten toisen. Kani jälki on myös sellainen, mitä pitää vielä vähän treenata varmemmaksi, ettei ainakaan siitä jää se nou1 sitten kiinni. Muutenhan meillä on kyllä aika hyvät evästykset se 1 tulos saada.. ja olisi oikeastaan ollut jo toukokuun lopullakin, ellei olisi alkamassa olleet juoksut sekoittaneet päätä.

 Elokuun puolessa välissä lähdetään Bentleyn kanssa agilityn alkeiskurssille Tupokselle, Minnan koirakouluun. Ilmoitan molemmat koirat syksyksi treenaamaan Kassille TOKO ryhmiin, Bentley mölli2 tai ALO ja Pinja ALO/AVO luulisin. Bentleyn ilmoitan myös agilityn mölli1 ryhmään, saavat kyllä luvan ottaa meidät mukaan, vaikka alkeiskurssin käymmekin vasta alkusyksystä/loppukesästä ;)

Viimeistään syksyllä onkin sitten PAKKO käydä Pinjan kanssa ne ekat TOKOn ALO luokan kokeet, mikäli emme aikaisemmin uskaltaudu. Se on nyt päätetty, että tälle vuodelle ainakin (sillä varaukselle tietenkin että saadaan koe paikka).