Näytin Pinjalle aamusta yön aikana sulanutta jänistä, mutta se tahtoi mennä nuolemiseksi ja nyppimiseksi, kun jänis on märkä. Täytyy illaksi kuivata se ja kokeilla vetää jäljet.. Myös Bentley kiinnostui pupusta ;)

Kun jänis oli laitettu syrjään, otin variksen ja tein sillä vain pari ohjausharjoitetta. En ole nimittäin aikaisemmin opettanut Pinjalle kunnolla "eteen" käskyä ja ajattelin ottaa sen työn alle. Variksetkin ovat olleet sulamassa, jotta tehtäis illan päälle hakutreenit niillä.

Mutta sitten tänään tapahtui sellainen asia, mitä en olisi ikinä uskonut tapahtuvan! Meilkein tekisi mieli itkeä onnesta, mutta eihän se TOKO niin vakavaa kuitenkaan ole ;)  Itse asiassa torstaina viimeksi mainostin jollekin Haukkukeitaalla, että "Omistan noutajan, joka ei tule ikinä oppimaan avoimessa luokassa tulevaa toko-noutoa". Ongelmana nimittäin on, että jos pyydän Pinjan istumaan ja annan jotain sille suuhun, se nousee seisomaan. Tai jos sillä on jotain suussa, ja pyydän istumaan, se tiputtaa ensiksi esim. suussa olleen damin tms. Pinja ei siis osaa istua ja pitää jotain suussaan yhtäaikaa.

Tänään tapahtui kuitenkin hyvinkin yllättävä edistysaskel niin TOKO noudon, kuin senkin suhteen, että joskus voitaisiin saada meidän noutamiset nou/nome puolella näyttämään hyvilti.

Treenien jälkeen Pinja löysi jostain omatoimisesti sellainen kevyen motivointipatukan/"damin" (sellainen lituska ja pehmeä) ja tarjosi sitä minulle käteen. Otin Pinjan sivulle, vannotin paikallaoloon, heitin ja lähetin noutoon. Vähän toko-tyylisemmin kuin yleensä. Pinja toi sen ja kutsuin sivulle. Yllättäen Pinja tuli suoraan sivulle sen kanssa ja kun tarjosin kättä ottaakseni damin, myös peppu tipahti alas! Mahtavaa. Toistimme tätä muutaman kerran, niin että saimme kolme onnistunutta suoritusta.

Nyt voimme hyvillä mielin lähteä Rovaniemen ryhmänäyttelyyn, jossa tuomaroi Markku Santamäki. Saapas nähdä, millainen arvostelu tällä kertaa tulee. Tällä tuomarilla olen nimittäin itse ollut, kun esitin ensimmäistä kertaa näyttelyssä, rotuna tolleri ja koirana Pinjan emän emä Ronja. Tuloksena silloin ROP-pentu & KP ja tuomaristakin jäi kvia kuva silloin pikkutyttönä 8 vuotta sitten..