Eilen käväistiin Haukiputaan ryhmiksessä tollerijengin kanssa ja mukana pörräsi myös kääpiöpinseri poika Tico. "Kääkkä" kehä oli tietenkin myöhässä ne kriittiset 45min, jotka minulla piti olla aikaa siirtyä kääpiöpinseri kehältä tollerikehälle Ticon esittämisen jälkeen.. Kati joutui sitten Bonon kanssa kehään, mutta onneksi hyvin oli esiintynyt.. Bonolle EH JUK2. Maxin ehdi itse esittämään avoimessa luokassa, jossa neljä osallistujaa, Maxille EH/2. Turkki on tosi huonossa kunnossa, joten eipä sieltä parempaa voi nyt odottakaan tulevaksi. Tuomari kuitenkin tykkäsi ja arvostelu oli muutoin mukavaa luettavaa molemmilla pojilla. Tilda neiti junnuili H:n verran, mutta arvostelu sitäkin upeampi.. Harmi kun sitä turkkia ei ole Tildalla nyt YHTÄÄN... Katin toinen koira Zippy sai EH AVK1 ja tämäkin olisi paremmalla turkilla noussut erinomaiseen. Tämä tuomari pidetään siis mielessä ja jahka turkit saadaan niin hänelle lähdetään uudelleenkin ;) Pinja esiintyi käyttöluokassa erinomaisesti ja nauhakin oli pinkki! Pinjaa ennen pinkin oli saanut vain nuorten luokan narttu (Pinjan serkku, Hunajan Be-Mine, nätti tyttö!). Veteraani luokan narttu sai myös eri/1. Lopulta Pinja oli PN1, sai SERTin ja valioitui!!! ROP ja VSP kehässä voiton vei tietenkin upea turkkinen nuori uros, mikä ei meitä harmita yhtään :) Nyt ei oikeastaan ole enään "mitään väliä" miten loppuvuoden näyttelyt sujuu, sillä meillä on valio! Tätä titteliä arvostan itse paljon enemmän kuin ulkolaisia voittaja ja valio titteleitä, sillä sen eteen on tehty myös työtä taipumuskokeiden muodossa..

Bonon EH JUK2 arvostelu:
"Hyvä päänmuoto, hieman raskaat korvat. Erittäin hyvä kaula. voimakas luustoiset raajat, jotka ovat sopivasti kulmautuneet. Hieman löysyyttä kyynärpäissä. Hieman pitkärunkoinen, antaa matalahkon vaikutelman. Hyvä liikunta ja turkki."

Maxin EH AVK2 arvostelu:
"Hyvä päänmuoto, oikein asettuneet korvat. Aavistuksen pitkä kuono-osa. Turhan lyhyt kaula. Pitäisi olla paremmin kulmautunut. Erinomaiset korkeuden ja pituuden suhteet. Hyvä runko. Kevyt liike, etuaskeleessa voisi olla enemmän ulottuvuutta. Turkki tänään kovin avoin, pohjavillaa puuttuu."

Tildan H:n karvaton arvostelu:
"Nuoruus näkyy. Oikean muotoinen pää, korvien pitäisi asettua paremmin. Hyvä kaula, saisi olla voimakkaampi kulmaukset edestä. Eturinta ja runko iän mukaiset. Erinomainen luusto, hyvät takakulmaukset, hyvä häntä. Ahtautta takaliikeessä, hyvä sivuliike. Turkki kovin kesäkuntoinen."

Pinjan ERI KÄK1 PN1 SERT & VSP arvoinen arvostelu:
"Hyvä päänmuoto, oikein asettuneet korvat. Hyvä kaula. Niukasti kulmautunut edestä, normaalisti takaa. Hyvä raajaluusto. Erittäin hyvä rungon voimakkuus. Aavistuksen pitkä lanneosa. Hyvä selkälinja ja häntä. Erinomainen joustava liikunta. Riittävästi turkkia."


(c) Kati Jussila