Julkistettakoon viimein "suuri salaisuus", Pinjalle on saapunut koirakaveri! Mielikuvituksettomasti Bentley Dark Jewel ristittiin myös kutsumanimeltään Bentleyksi. Huom: tämä sattaa tietysti vielä muuttuakin, nimi ehdotuksia voi vaikka kommenttien muodossa laittaa tulemaan. Bentley on rodultaan bordercollie ja sinänsä hieman erikoisempi tapaus, että on väriltään ruskea-valkoinen.

1718430.jpg

Olenhan toki koko elämäni suunnitellut mitä koiria minulla tulee olemaan ja luonnollisesti tolleri ja bordercollie ovat tulleet valituiksi, niitä kun olen koko ikäni seuraillut ja paijaillut, tuttuja rotuja kun ovat. Pidän kuitenkin väritykseltään erikoisemmista bortsuista kuin musta-valkoinen. Värihän ei tietenkään ole se ensimmäinen asia koiraa ostettaessa, mutta sellaisen hyvän ja terveen halusin. Bentleyn piti alun perin olla tyttö, mutta kun ei sellaisia syntynyt ollenkaan, päädyimme urokseen. Bentleyllä on kaksi musta-valkoista velipoikaa ja kaksi oikein suloista red-merle värityksistä! Bentley testataan ensiviikolla CEA, TNS ja CL osilta, Indy-isukki on testattu kaikista terveeksi, joten toiveita myös geneettisesti terveestä koirasta on :)

Bentleyn vanhemmat ovat "työlinjaisia", silti erinomaisin näyttelytuloksia. Bentley isällä on paljon tuloksia paimennuksesta, emällä perusrata (tmv.) suoritettuna, ja isukki vielä yhden sertin jälkeen valioituukin. Mabel-mamma taitaa harrastaa myös koiratanssia. 

Bentleyn ruskea-valkoinen isukki ja blue merle mamma :)
1718433.jpg

Samalla reissulla sukuun tuli myös lyhytkarvainen saksanseisoja neiti Miina (siskolleni perheineen) Lapualta ja Miina onkin näin alkuun ollut Bentleyn leikkikaverina. Hyvin tulevat juttuun :)

1718432.jpg

Bentleyn kanssa olisi suunnitelmissa aloitella viimein se haaveilemani TOKO ura ja ehkäpä päästä myös agilityn saloihin. NOU/NOME pysyvät tietysti Pinjan harrastuksina ja jos vain jaksan, niin edelleen Pinjankin kanssa ovat TOKO ja agility haaveissa/suunnitelmissa.

Ja vielä lopuksi sellainen pikku juttu, että Bentley on vanhempieni omistuksessa, mutta asustelee kuitenkin minun ja Pinjan kanssa Oulussa.

Tällaista näin alkuun ja kirjoittelen lisää viimeistään ensiviikolla Oulusta näyttelyreissulta palauduttuamme.