Matkaan lähdimme Oulusta 4:00 vain 3-4 tunnin yö-unien kera. Voi siis vain kuvitella, kuin on väsyttänyt koko päivän. Olimme näyttelypaikalla jo kahdeksan aikoihin ja Miinan (siskoni lk.saksanseisoja) kehä alkoi heti yhdeksältä. Loppujen lopuksi siinä kävi niin, että minä jouduin esittämään Miinan. Alkuun tahtoi olla hankaluuksia, sillä takana tuleva juoksi liian lähellä meitä ja yksilöarvostelun aikana lähes kaikki koiria kiinnosti jokin ihana haju maassa, samoin Miinaa. Miina sai tulokseksi EH JUK2, mikä oli hyvin koiralle, jonka kehitys on todellakin täysin kesken.

Tämän jälkeen odottelua tulikin ihan mukavasti. Bordercollie kehä taisi alkaa noin 12:25 aikoihin, vähän tollerikehien alkamisen jälkeen, mutta onneksi ehdin itse esittämään Bentleyn ja hetki jäi aikaa vielä ennen Pinjan kehään menoakin.

Bentley esiintyi taas oikein kivasti ja sai mukavat arvostelut:

"12 kuukautta nuori uros, jollla oikeat mittasuhteet. Hyvä pää, kaunis ilme. Oikea purenta. Tasapainoisesti kulmautunut. Riittävä luusto. Vielä litteä rintakehä ja niukka eturinta. Hyvä selkä ja lantio. Liikkuu hyvällä askelmitalla, mutta vielä kovin ahdas takaa. Löysä kyynär. Hyvä luonne"

Pinjan kanssa vähän jännitin tuota esiintymis puolta, sillä tuomari oli vähän pelottavan oloinen ja todella monet tollerit tuntuivatkin pelästyvän ja väistelevän häntä. Pinja kuitenkin arveluistani huolimatta käyttäytyi oikein mallikkaasti! Pinjan melko niuka, mutta mukava arvostelu on tässä:

"Erittäin narttumainen kokonaisuus. Oikeat mittasuhteet. Hyvä pää ja purenta. Hyvä kaula. Tilava runko. Normaalisti kulmautunut. Liikkuu hyvin"

Tällä kritiikillä Pinjan tulos: AVO - ERI  AVK1  PN1  SERT  &  VSP !!

Jos ja kun ei saada sitä nou1 tulosta vielä ensiviikonloppuna, niin ainakin tämän näyttelyn myötä tuli kovasti motivaatio treenaamiseen tuonne nou/nome puolellekin ;)

Aivan mahtava fiilis, tulihan se oikeakin serti sieltä, kun oikein puristi! Joskis intoa vähän sammutaa "mukavasti" kärvähtänyt, punoittavan ja viilentävän rasvan tarpeessa oleva iho sekä lievähkö auringonpistos.. Mitäpä sitä ei koiraharrastuksiensa eteen uhraisi.