Tänään oltiin toista kertaa kassin toko-alo luokan treeneissä ja olipa siellä pari "voittajaakin" kun ei uudet ajankohdat ole kaikille auenneet :) meitä alokkaita taisi olla vain viisi..? Ensi otettiin 2min paikallaan makuun, jonka jokainen tietysti tekisi oman tasonsa mukaan. Otin Pinjan sivulle ja käskystä meni hyvin maahan ja hyvin jäikin. Huomasin jättäneeni sen "vinoon" ja ottikin sitten hetken päästä lonkka-asennon. Aika hyvin pysyi siinä, mutta sitten alkoi muut koirat kiinnostaa ja lopulta lähti hipsimään. Kävin laittamassa takaisin makuulleen ja nyt ei sitten huvittanut yhtään jäädä. Kolmannella kerralla jäi taas vähän paremmin. Eli periaatteessa näin kovan häiriön alla olisi pitänyt tajuta tehdä helpompia harjoituksia ja palkata useammin.

Toisena liikkeenä otettiin seuraamista. Aluksi näytin mitä osataan ja mitä ollaan harjoiteltu. Monta asiaa piti korjata; taluti vasemmasta kädestä oikeaa käteen mutta namit pysyivät vasemmassa kädessä, nami käden asentoa piti muuttaa niin, että koiran katse on "ulos" päin eikä minuun päin. Tämän periaatteessa kyllä tiesinkin.. mutta :D

Kolmantena sitten kokeiltiin vielä seuraamisesta maahanmenoa, vaikka ei tuo seuraaminenkaan niin sujunut. Eli namin avulla seurattiin, sitten "maahan" josta ei jäänyt, seisahduin ja toinen "maahan" käsky sai jäämään. Jatkoin matkaa, pysähdyin ja kävelin Pinjan viereen. Palkkasin ja pyysin sivulle eli istumaan.

Mukavat treenit oli ja otin lopuksi Pinjalle agility-putken ja opettelimme keppejä. En kyllä edes tiedä miten niitä pitäisi opetella mutta pujoteltiin kuitenkin ;D

Vieläpä kouluttaja Marja Tumelius kehotti tekemään samoja harjoituksia Bentleylle.. pitäisi vaan sitä inspiraatiota taas hakea jostain. :)