Perjantaina lähdettiin hyvissä ajoin kahdeksan aikoihin suunnistamaan Himokselle ja olimme juuri kolmeksi perillä, jolloin alkoin avainten luovutus. Toki en nuin hitaasti ajellut, vaan pysähdyimme kahville Pulkkilaan, syömään Äänekoskelle (?) ja kauppaan Jysänkylän jälkeen.

Perjantai iltana oli luennot, itsekkin kävin saman vanhan stoorin kuuntelemassa taippariluennolla ja totesin, että "Ei hyvänen aika. Meidän pitäisi kyllä olla jo jossain ihan toisessa ryhmässä treenaamassa, kuin taippariryhmässä."

Lauantaina yhdeksältä aloitimme treenit. Ryhmä koostui hyvin erintasoisista koirakoista. Muutamat eivät olleet ikinä tutustuneet varikseen, lokkiin tai kaniin ja vain yhdellä oli taipparit suunnitelmissa lähiaikoina. Pinja saattoi olla myös ryhmän vanhin koira..?

Tehtävät kuitenkin tehtiin jokaisen oman tason mukaan. Aluksi vähän perushallinnan testausta, ilmeisesti ihan hyvin meni, joskin kuumumista dameista havaittavissa. Tehtiin pari markkeerausta dameilla ja sitten hakuruutu dameilla metsään.. Pinja taisi aikalailla tyhjentää koko ruudun, joskin hakuinto tahtoi vähän lopahtaa / itsepäisyys iski (tämä riitti nyt) ja jouduin vähän patistelemaan. Aamupäivän aikana siis pelattiin dameilla.

Oppimisen paikka:
* minun täytyy tehdä laajempi hakuruutu dameilla, enemmän dameja ja esim. vuoroviikoin pistää hakemaan joko vain 2 damia tai jopa 7 damia, ettei Pinja luule, että se saa päättää, koska haku loppuu ja koska alkaa.

Iltapäivällä aloiteltiin riistaan tutustuminen, joskin me teimme Pinjan kanssa suoriltaan hakuruudun variksilla. Variksia oli ruudussa 4 ja 5. heitettiin sinne. Pinja merkkasi heitetyn, mutta kävi ensi hakemassa pari muuta ja vasta sitten tämän, jonka oli merkannut aikeisemmin. Pistin taas Pinja tyhjentämään koko ruudun ja hyvinhän sieltä ne varikset taisivat löytyäkin.

Toinen hakuruutu variksilla oli samanlainen, joskin vähän erikohdassa maastossa. Samoin tästäkin Pinja haki kaikki 5, ja hyvin meni.

Ihan viimeisenä otettiin kani esille, siihen tutustumista ja Pinja sitä kantelikin. Laahausjälki kanilla, meille tehtiin vähän pidempi ja haastavampi. Ensin Pinja lähti vieressä menneelle toiselle jälelle, tarkisti sen ja sitten suunnisti ihan väärään suuntaan. Alku hötköilyjen jälkeen Pinja jäljesti ilmavainulla, mutta melko tarkasti jäljen ja hetken pääsä palasi kani suussa :) Hieno tyttö!

Lopuksi kun juttelimme ja kertailimme ryhmänä päivää, Pinja istuskeli Osku-tollerin isännän jaloissa rapsutettavana varmaan viitisen minuuttia ja kun se nousi siitä, jäi jälkeen muutaman veritipan näköinen läikkä. Pinjan juoksutkin alkoivat siis juuri sopivasti, kun tollerileiri oli jo niin ikään "alta pois". Toisaalta, jos olisin osannut ennakoida tämän, en olisi turhaan vienyt sitä viime viikolla taippareihin hakemaan toista nollaa, sillä juoksujen aikaa tuo koira vaan ei toimi kovin normaalisti...

Iltaohjelmassa oli jällen kaikkea mukavaa. VEPE-näytöksiä, arvonta ja uintikilpailu, johon mekin sitten tulimme ottaneeksi osaa, kun yhdessä joukkueessa oli vajausta ja meidän Pinja kuitenkin nopea uimari on. Joukkueessa meitä oli Nessi, Jade ja Pinja. Pinja teki joukkueen nopeimman ajan 50m uinnissa, aika 55 sekuntia. Käytännössä homma meni niin, että Kati menee kumiveneeseen Pinjan kanssa ja kun merkki annettiin, päästi Pinjan tulemaan ja muun joukkueen oli määrä kutsua koira mahdollisimman nopeasti rantaan. Hyvällä vauhdillahan se sieltä tulikin, joskin jos olisimme ehtineet damin hakea, niin olisi varmaan tullut nopeampaakin.

Seuraavana päivänä vuorossa olisi ollut vesinouto ja lokit, ja onneksi se olikin sunnuntaina, sillä meillä se on täysin ongelmaton (joskaan ei kovin rauhallinen). Sunnuntai aamuna emme nimittäin enään koulutuksiin osallistuneetkaan, sillä lähdimme kuudelta ajelemaan Tuurin KR näyttelyyn. Sitä kirjoitan oman tekstin ihan pian ;)