Bentleyn kanssa on jo hieman TOKO alkeita aloiteltu. Imoitin Bentleyn myös TOKO penturyhmään, johon 99% varmasti emme kuitenkaan "väärän rotuisina" pääse mukaan :) Bentleyn kanssa on harjoiteltu tärkeintä, eli kontaktia. Ensimmäisellä kerralla poika ei tajunnut mistään mitään, yritti vain hyppiä nameihin. (Onneksi tämäkin koira on lahjottavissa nameilla!). Nyt kolmannella kerralla kontakti alkoi löytyä ja poika tapittikin yllättävän pitkään silmiin! Jee :)

Toinen asi on luoksetulo. Pinja kanssa se on päässyt vähän repsahtamaan, joten opetellaan pojan kanssa oiekin alusta asti. Mitään palavaa intoa sillä ei esim. ulkona ole minun luokseni tulla, mutta eiköhän se tästä. Olenkin käyttänyt hyödykseni ne kerrat, kun Bentley viipottaa luokseni jo muutenkin ja vahvistanut sitä juttelemalla sille ja käyttämällä yhden kerran käskysanaa "tänne". Kyllä se vielä sen oppii ;)

Kolmas asia on ollut maahan meno, joka sekin onnistuu nameilla vallan mainiosti. Nami kourassa maahan ja Bentley iskee siihen nokan kiinni lysähtäen alas myöskin. Olen myös jo käyttänyt käskysanaa "maahan" jos maahan meno näyttää 100% varmalta namin kanssa.

Neljäntenä on opeteltu sivulle istumaan tuloa eli perusasentoa. Jos poju on oikein virkeänä ja hitusen nälkäisenä tämäkin onnistuu mukavasti namien avulla. Poju myös ymmärtää istua sivulle. Lattia on kuitenkin ollut sen verran liukas ja on lopulta lysähtänyt maahan asti. Täytynee hommata matto alle :)

Ja nyt taas ulos töihin...