Viikolla sain puhelun peruutuspaikasta luonnetestiin ja päädyin ottamaan sen vastaan, vaikka olisikin ollut mukavaa pitää koiranäyttely/koe vapaa viikonloppu.. :)

Koe alkoi sillä, että koirasta tiedusteltiin ikää, harrastuksia, arvojärjestystä laumassamme ja muita huomioimiani asioita. Tämän jälkeen Bentleytä riehutettiin lelulla, keppi kelpasi parhaiten. Bentley piti kepistä hyvin kiinni, mutta tavallaan myös hölläsi melko helposti.. Lopuksi sylki tikkuja suusta :D Parhaat leikit olisi varmaan saanut, kun olisi saanut itse käydä etsimässä kepin metsästä.

Seuraavana oli ihmishahmo/kelkka. Minun mielestäni Bentley ensin säikähti, sitten ihmetteli, alkoi haukkumaan vimmatusti mutta ei riuhtonut hihnassa kuitenkaan. Tämä oli osa-alue, mistä se ei luultavasti täysin palautunut, kävi kyllä nuuskaisemassa kelkkaa mutta kaveriksi ei alkanut.
Seuraavaksi ilmeisesti testattiin kuinka Bentley puolustaa minua. Poika oli lyhyessä hihnassa ja meidän päälle hyökättiin rajusti. Bentley haukkui ja riehtoi, niskakarvat pystyssä jne.. Hirvea show päällä. Minua asia lähinnä huvitti :) Sitten "hyökkäys" lopetettiin ja Bentley lähti ilomielin tuomari sedän matkaan tekemään tuttavuutta.
Tämän jälkeen oli pehmeys/kovuus testi, jossa kiskaistaan haalari ylös ja rullautetaan rämisevä tynnyri meidän peräämme. Poika hätkähti vähän molempia, mutta kävi nuuskaisemassa eikä jäänyt mitään pelkoja.

Sitten pimeään huoneeseen. Kutsuin Bentleytä vimmatusti ja tämän jälkeen Benttis jäi ulkopuolelle ja minut ohjattiin istumaan valkoiselle tuolille huoneen toiseen päähän. Tuomari ohjeisti, että koska koira ei luultavasti löydä minua helposti he saattavat kehoittamaan niiskauttamaan tai kutsumaan nimeltä. Molemmissa niin saisi tehdä vain kerran. Bentley päästettiin sisään huoneeseen missä se pyöri hetken ympyrää, sai vainun ja suunnisti jalkojeni väliin istumaan. Siitä sai kehua :D Eli näitä "lisäapuja" ei tarvittu ollenkaan. Tuomarit tässä välissä keskustelivat jotain ja ilmeisesti vaihtoivat rooleja, sillä mies tuomari Jari Keinänen otti seuraavan osuuden ja toinen tuomareista, Tuula Lehmuspelto kertoi että "pääsettekin nytten sitten ihan TOSI testiin, sillä Jarihan kouluttaa poliisi koiria". Kävin viemässä Bentleyn seinään kiinni ja menin itse nurkan taakse piiloon. Kuulin kuinka tuomari hyökkäsi koiraa kohden ja kuulemma Bentley ensin laittoi makaamaan ja koska hyökkäåys vain jatkui se koki parhaakseen puolustautua. Voi sitä haukkumisen ja rohkeuden määrää mikä pojasta lähti.. Sitten tietenkin koira taas palautettiin tilanteesta hyökkäyksen lopettamiseen ja rapsutuksiin.

Viimeisenä osuutena oli laukaus. Ensimmäistä Bentley vähän hätkähti, toisesta liikahti korvat ja kolmannesta ei välittänyt ei sitten yhtään mitään. Tuloksena laukausvarma.

OSA-ALUE PISTEET: 
Toimintakyky ~ Kohtuullinen +1
Terävyys ~ Kohtuullinen, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua +3
Puolustushalu ~ Kohtuullinen, hillitty +3
Taisteluhalu ~ Kohtuullinen +2
Hermorakenne ~ Hieman rauhaton +1
Temperamentti ~ Erittäin vilkas +1
Kovuus ~ Kohtuullisen kova +3
Laukauspelottomuus ~ Laukausvarma +++

Yhteensä pisteitä +160p ja laukausvarma, eli todellakin hyväksytty tulos :)

Tuomarit vielä loppu puhutteluissa kovin ylistivät Bentleytä. Se selvitti kaikki osa-alueet (kelkkaa lukuun ottamatta) erinomaisesti ja voisi heidän mielestään lähteä vaikka saman tien uusinta kierrokselle. Nyt talossa sitten ainakin yksi 100% täyspäinen koira ja se on todistettu juttu se!! ;)