Tänään käväistiin Pinjan, Bentleyn & Miinan (lk.saksanseisoja) kanssa ottamassa laukausharjoitukset vaarassa. Pinjahan ei laukauksista mitään tietenkään välitä, joten oli mukana vain kokeneemman koiran roolissa. Miinakin tottui laukauksiin jo vallan mainiosti, sillä lähdimme pikkuhiljaa Miinaa ja Bentleytä totuttamaan kävelemällä koko ajan lähemmäs savikiekkojen ammunta paikkaa. Bentleyllä ei ensimmäisillä sadoilla metreillä värähtänyt korvakaan laukausten vuoksi ja vasta kun olimme noin 20m päässä, se alkoi vähän ihmetellä niitä. Sitten siinä 5m päässä istuskelimme ja kuuntelimme haulikonlaukauksia. Todella hienosti!

Lopuksi tein Pinjalle hakuruudun, jossa 5 varista ja yksi sorsa. Pinja toi kaikki varikset hienosti, tasaisen rahallisella tahdilla, mutta sorsaa ei sitten ihan heti hoksannut. Mikä ei toisaalta haittaa mitään, sillä yhdellä riistallahan se kait pitäisikin tehdä tuo hakualue. Hakualue oli puolikaaren muotoinen, matalahkoa varvukkoa ja suht.helppokulkuista, mutta nenään piti käyttää, muuten ei olisi riistoja löytynyt. Kivasti teki Pinja töitä ja hyvä maku jäi suuhun. Siitähän onkin jo 1½ kk kun olemme viimeksi treenanneet hakua tai riistallakaan tehneet mitään.

Perheessä on siis 2 x laukausvarma koira :D

Muutoinkin Bentleyn luonne on varsin tasainen. Se ei ole ikinä hätkähtänyt yhtään mitään. Tai on korkeintaan kerran pari haukahtanut ja nostanut niskakarvat pystyyn, mutta siihen se onkin sitten jo jäänyt. Ei mitään pelkoja tai kammoja minkään suhteen :)

Ai niin, enkä sitten ole tekemässä Bentleystä toista sorsakoiraa (sen roolin saa hoitaa tuleva pentu) mutta mahdollisesti menemme luonnetestiin Bentleyn ollessa 2-3 vuotias, joten hyvähän se on sitäkin varten tuo laukausosuus treenata. Ja no, jos tuo riistaa alkaa kantamaan niin saa kait se sorsametällekin lähteä mukaan ;)