Käytin koirat koulun jälkeen erikseen pihalla ja Bentleyn kanssa otettiin vähän TOKOa.
Aluksi ihan vaan seuraamista ja siitä maahanmenoja tosi selkeillä avuilla, pelkkä sanallinen ei aina tehoa vielä. Palkkasin, annoin uuden maahan käskyn jotta kans pysyy siellä ja sain ihan rauhassa kävellä tosi kauaskin. Palasin, palkkasin ja annoin uuden maahan käskyn. Kävelin Bentleyn taakse ja sieltä sitten sen viereen (tehdään nyt samalla tämä ihan avoimen liikkeeksi asti :). Tässä vaiheessa en vielä nostattanut sitä perusasentoon vaan vapautin suoraan maasta, sillä olen 100% että se alkaisi sitten ennakoimaan, jos tehtäisiin kokonaisena liikkeenä.

Päivän kohokohta oli se, että sain Bentleyn kanssa tehtyä 1min paikallamakuun!! Käskin sen perusasennosta maahan, palkkasin ja vahvistin käskyn, kävelin noin 7m päähän ja odottelin.. ja odottelin.. ja odottelin. Välillä B seurasi 4m päässä menevää autotietä ja autoja, mutta pysyi tosi hienosti paikallaan. Noin 30sekunnin jälkeen kävin palkkaamassa ja menin takaisin. Yhteensä poika makoili siinä noin 1min ja minä oli tietysti kauheen ylpeä meidän pojasta, kun maahanmenoa on itsessään alettu opettelemaan vasta 2vk sitten ja tähän astiset paikallamakuut ovat olleet max. 15sek.


Laskeskelinpa muuten tässä, että kyllä nuo koirat ovat aivan hulvattoman kallis harrastus! Ja kun sain tämän vuoden näyttelyt laskettua, eli kun hinta on noin 25-35€ ja näyttelymaksuja pitää tänäkin vuonna maksaa 20-25 tulee hinta haitariksi 500-875€... Joten ehkä minä en jatka tätä laskemista enään tästä edemmäksi..? Ei se kannattaisi :D Men vet du vad? Pappa betalar :D