Pitääpä nyt aivan älyttömän piiiiitkästä aikaa vissiin kuulumisiammekin kirjoitella.. tässä on ehtinyt parit näyttelyt mennä ja kaikkea muutakin tapahtua, ja toisaalta jäänyt myös tapahtumatta.

Toissa viikonloppuna käväistiin Piteåssa, 10:00 alkoi kehät ja esitin Paw-bordercollien ensimmäsienä kehässä. No huonostihan se meni, satoi vettä kaatamalla ja tuomari pisti meidät katoksen alle seisomaan, missä oli aivan älyttömän pieni tila (takana kaiutin, toisella puolella pöytä ja toisella puolella tolppa) ja tuomari kehtasi vielä ärähtää että seisota se siihen.. no, minähän "seisotin".. UKL1 UKK1 kuitenkin ihan mukavasti tuli :)

Pinjan kehiä odoteltiin sitten pari tuntia siinä, aurinko alkoi jo paistamaan ja nurmikkokin vähän kuivahti. Pinjalla tuntui olevan hyvä päivä ja kaikki meni kehässäkin nappiin! Tuoamri kovasti tuntui Pinjasta tykkäävän, tuli UKL1 UKK1 ja vieläpä CK (ent.SA eli ERI). Päästiin sitten vielä paras narttu kehiin, missä Pinjalla vähän juokseminen meni huonommin, mutta silti todella ihanasti ja tultiin PN3, koska pn2 oli junnu-koira, meille tuli vara-cacib! Eli aikas hianosti ja tuomari oli aivan älyttömän mukava ja kehui Pinjaa :)

Viime viikon "jouduin" olemaan siskon luona, että saan kyydin töihin, kun auto hajosi tuolla Piteån reissulla. Enpä sitten ehtinyt yhtään treenata Pinjan kanssa taippareihin tai muutenkaan viettää aikaa. Kotia tulin perjantaina ja harjoittelin lähinnä Chilin ja Rollen kanssa, joten Pinjahan oli aivan älyttömän mustasukkainen! Joten arvata saattaa, että sunnuntain näyttelyssä Kemissä esiintyminen meni ihan päin persettä :D no, ei voi mitään. Tuomari ankka-lelu ei myöskään yhtään edes auttanut asiaa, vaan sai Pinjan aika lailla riehaantumaan ja voltitkin heittämään. Tuloksena kuitenkin NUO-EH NUK1, joten tyytyväinen pitää olla, kun aivan mukavat arvostelutkin tuli. Tähän väliin vielä, että Rolle oli ainoa uros joka sai erinomaisen! Eli AVO-ERI AVK1 PU1 SERT & VSP :) vautsi wau! Toisaalta, Rolle kyllä esiintyikin todella hyvin tällä kertaa.

Tänään ajattelin jäniksen olevan jo hieman sulanneempi, joten sain isän houkuteltua hyvän asian puolesta mukaan haulikon kanssa. Vein kolme varista hakualueelle, isä ampui ja heitti neljännen. Pinja ei välittänyt laukauksesta, ehkä innostui hieman, ja päästin hakuun. Heti löytyi ensimmäinen ja palautti hienosti, lähti kysymättä uudelleen hakuun, toi toisen ja kolmannenkin, neljäs meni parhaiten ja tuli kerrasta käteen asti :) Tällä kertaa varikset jo sulaneita, joten vähän haastetta koiralle enemmän kuin kohmeisessa. Isä vielä tarkisti varikset, kaikilla kylkiluut yms. ehjinä ja muutenkin terveen näköisiä.

Pistin varikset pussiin ja otin meidän melko rähjäisen, auton alle jääneen, jäniksen pussista ja pistin noutaja taluttimeen. Potkin "makauksen" jäljen alkuun ja vedin 40m pituisen jäljen kohmeisella jäniksellä. Palasin samaa reittiä ja päästin Pinjan makauksen näyttämisen jälkeen jäljelle. Hienosti jäljesti, ensimmäisestä kulmasta kovaa vauhti ohi mutta pian palasi jäljelle ja löysi nopeaa myös jänikselle. Pitkälti meni kyllä ilmavainulla mutta sallittua lienee sekin. Jänis löytyi ja yritti ottaa suuhun, mutta ei oiekin osannut ja onhan se hankalaa kun pupu-jussi ihan kohmeessa. Huomenna sitten uusi yritys jos se olisi jo kokonaan sulanut :P