Voisinpa nuista eilisistä Bentleyn toko-treeneistäkin kirjoitella vähän, kun ei tässä päänsäryssä viitsinyt kouluunkaan raahautua..

Aluksi taidettiin ottaa taas kontiharjoituksia, ja kyllähän ne meiltä sujuivatkin taas ihan mukavasti. Jotenkin tuntui, ettei Bentley ollut enään niin kovin menossa kaikkien koirien luo, vaikkakin sitten kyllä rähjäs takaisin, jos joku alkoi haukkua. Kuitenkin selkeästi rauhallisempi ja keskittymiskykyisempi kaveri, kuin ekoissa treeneissä hallilla.

Seuraavaksi vuorossa oli kohtaus/ohitusharjoituksia, jotka sujuivat myös tosi kivasti. Paha vain, kun ei ne tuolla arkielämässä niin hyvin nsitten sujukaan :D

Kolmantena vuorossa taisi olla maahanmeno. Aluksi sitä piti opettaa istuma-asennosta -> maahan ja kun tämä alkoi sujua niin liikerata koiralle tutuksia seisomisesta -> maahan. Siitä ei kyllä ollut treeneissä puhetta, mutta olen ajatellut opettaa tämän kuten Pinjankin kanssa, että istumisesta maahan käsky on "alas" ja seisomisesta maahan käsky on "maahan". Bentleyn maahanmeno oli käsimerkin avulla hyvin nopeaa varsinkin istumisesta, mutta myös seisomisesta meni nopeaan. Sitten kun nousin itse seisomaan, niin alkoi olla hitaampaa ja selkeästi vielä tarvitsee tuon käsimerkin kaveriksi. Pyritäänpä nyt parin seuraavan viikon aikana harjoittelemaan niin, että meno olisi ihan yhtä nopeaa pelkkien sanallisten "alas/maahan" käskyjen avulla.

Ihan lopuksi otettiin tokon estehyppy harjoituksia. Olinkin treeneissä aikaisemmin miettinyt, että voisi alkaa opettamaan Bentleyllekin estehyppyä ja se tulikin sitten parempaan kuin sopivaan saumaan. Laitettiin namikuppi esteen toiselle puolelle, rauhoituin Bentleyn ja "hyppy" käskyllä päästin hyppäämään. Tätä toistettiin muutama kerta.

Kun siinä oli luppoaikaa, päätin lähteä Bentleyn kanssa kokeilemaan, mitä se tuumaisi puomista. Liekö syksyllä viimeksi puomin päältä mennyt ja silloin koira oli 10-15cm matalampi kaveri :) Alku meni puomista tosi hyvin, keskipaikkeilla alkoi poikaa jännittämään ja se pisti siihen makoilemaan, eikä meinannut uskaltaa edetä. Yritti myös hypätä puomin päältä pois mutta pidin kiinni ja rauhoittelin. B rohkaistui ja jatkoikin sitten ihan nätisti puomin loppuun asti namien voimalla. Hurjat kehut siihen päälle, on nyt sitten yksi agility estekin astetta tutumpi kaveri ;)