Eilettäin kotiuduin viikonloppu reissulta ja koiratkin sain taas kotiin. Bentley oli koulukaverillani Tanjalla hoidossa ja Pinja vuorostaan veljeni perheen luona. Molemmat olivat pärjänneet hienosti ja Bentley tyypillisenä bortsuna niinkin hyvin, ettei olisi ollut väliksi vaikka olisikin jäänyt sinne kokonaan :D Hullu koira kun lähtisi kenen mukaan vain, milloin vain!

Tänään sitten oli taas ohjatut TOKO treenit. Vuorossa seisomista ja hyppyeste -treeniä. Otettiin myös seuraamispätkiä ja lyhyitä paikallaoloja. Halli oli tyhjä kun mentiin sinne ja agility rata taas paikallaan. Otettiin ensin pari kertaa putki ja sitten pari hyppyä ja tämän jälkeen ohjasin mutkan kautta Bentleyn putkesta hypylle ja hienosti meni! Poika oli ihan mielissään. Totesin vaan, että tähän on hyvä lopettaa, ennen kuin innostuu liikaa. Treenien välissä otettiin taas myös puomi kolme kertaa ja kokeiltiin keinua ;)

Seisominen (/ liikkeestä seisominen)
Seisomista ei olla harjoiteltu kuin ihan vaan näyttelyyn harjoiteltaessa, joten sinänsä ihan uus juttu meille (Pinjankaan kanssa en ole tätä saanut treenattua kuntoon, mutta ehkä tässä samalla sitten). Aloitettiin ihan niin, että peruutin ja Bentley tuli perässä, "seiso"-käsky, nami suuhun heti ja pysähdyin. Tätä toistettiin aivan mahdottoman monta kertaa (melkeen namit loppu!). Sitten, kun tuntui että poika alkoi jo vähän hoksaamaan mitä pitää tehdä, otin liikkeestä seisomista. Tätä aloiteltiin ihan niin, että seuratessa taas tuo sama "seiso"-käsky, nami suuhun, uusi "seiso"-käsky. Lopulta uskalsin tästä vielä jatkaa matkaa pari askelta ja käännyin, kolmas "seiso"-käsky ja namia vaan suuhun. Otettiin jo vähän pidempää aikaa siihen seisomiseen ja odotteluja. Kivasti alkoi onnistumaan.

Hyppy-este
Vähän oli sellaista yleistä säätämistä, ryhmästä haukkuva koira, joka myös meni läheltä ulos, oli liian suuri häiriö Bentleylle ja keskittyminen herpaantui muutamaan kertaan. Hyvää treeniä kuitenkin pojalle tuokin. Saimme myös hyvin onnistuneen suorituksen ja siihen oli hyvä lopetella.

Vierailevana apu-kouluttajana oli Pinjan syksyn TOKO-treenien ajoilta tuttu Paula, joka ohjasi hyppy harjoituksia ja antoi vinkkejä tuohon namien syöttämiseen, kun B pureskelee multa sormet mennessään :)

Keskiviikkona mennään treenaamaan bortsu-porukalla Kaakkurin Bauhaussin lähistölle kolmen aikoihin TOKO:a. Terve tuloa kaikki Oulun (ja muidenkin paikkakuntien) BC-ihmiset koirineen treenaamaan!! Mukaan mahtuu ;)