Eilen illalla käväistiin Yliopiston parkkiksella treenailemassa TOKOa. Otin Pinjalle lyhyitä seuraamis pätkiä ja palkkasin paljon hyvästä kontaktista. Tämä seuraaminen olisi niin ikään pakko nyt kypsässä 2½ vuoden iässä saada kuntoon. Otin ns. "idioottirinkiä" eli EVL liikkeistä jääviä, maahanmenoa, istumista ja seisomista. Jälkimmäinen näistä ei onnistu sitten millään. Pinja tarvitsee edelleen käsiavun seisomiseen, hidastan itsekin vauhtia ja se kestää vain pienen irtautumisen ennen kuin lähtee jo perään. Maahanmenossa ja istumisessa se tosin pysyy hienosti, vaikka kiertäisin koo ympyränkin. Sinänsä jännä, kun eihän me tätä liikkeestä istumista olla ikinä edes treenattu aikaisemmin, kuin nyt parina kertana näin evl-muodossa.

Otettiin myös luoksetuloa, joka kerralla kutsuin Pinjan ja totesin, että haluan sulavamman sivulle tulon (ei törmää minuun) ja enemmän vauhtia liikkeeseen.

Oppimisen ja kehittämisen paikka on nyt näissä:
* seuraaminen edes 5 arvoiseksi, ennen kisoja
* liikkeestä seisominen
* nopea maahanmeno
* liikkeestä maahanmenoon nopea maahanmeno ilman, että istuu ensin
* kaksoiskäskytyksistä erinäisissä tilanteissa eroon..

Lopuksi otettiin luoksepäästävyyttä Paula S. "tuomaroimana". Luoksepäästävyys meni hyvin, Pinja vähän nojautui vastaan nuuskimaan kättä, mutta pysyi hienosti istualtaan.

Paikallaolon otimme myös yhteisliikkeenä 3 tai 4 muun koirakon kanssa. Ajattelin jo antaa Pinjalle toisen maahan -käskyn, mutta kyllähän se sillä ekallakin sitten meni. Meni, mutta erittäin hitaasti haukotellen. Jäi hyvin ja pysyi hyvin koko ajan, joskin pientä levottomuutta ja katselua viereisen kentän poikien pallopeleihin sillä oli. Sivulle nousi myös ekalla käskyllä hyvin. 

Bentley ei lähtenyt tällä kertaa mukaan treeneihin ollenkaan, sillä sen vatsa on ollut löysällä vielä tänäkin aamuna. Toivottavasti se nyt tasaantuisi tuosta ennen reissuun lähtöä. . .