1938122.jpg
(c) Anna Kuha
1938127.jpg

Tänään oltiin taas Haukiputaalla activedogin kentillä treenaamassa Oulun Tollereiden ja vähän muidenkin kanssa. Tässäpä vähän sleostusta treenistämme..

Hyppyeste x 2
Harjoiteltiin kahta peräkkäistä hyppyestettä ja hienostihan Bentley sieltä juoksi tulemaan. Paikallaolo ei vielä ole hanskassa, joten Jukka sai pidellä Bentleytä lähdössä.
Hyppyeste x 3 (+putki)
Tämä tuottikin jo hieman enemmän vaikeuksia. Ensin otettiin yksittäinen este, sitten kaksi jotka vinossa kulmassa toisiinsa nähden ja sitten vielä kaikki kolme, eli kaksi oli suorassa ja viimeiselle piti kääntyä.
Ei meinannut oikein onnistua, joten ohjasin ns. väärältä puolelta eli ulkopuolelta ja sitten meinikin jo kaikki hyvin.
Päivän päätteeksi vielä hankaloitin samaa sarjaa siten, että lisäsin putken kolmannen esteen jälkeen ja ihan hyvin onnistui. Tällä kertaa myös ohjaukset kaikilla kolmella esteellä meni nappiin :)

Hyppy - putki - hyppy ja sama uudelleen
Jatkavien ryhmä treenasi hyppy - U-putki - hyppy joiden vieressä samanlainen rata ja jatkui siis hyppy - U-putki - hyppy. Halusin tietysti Bentleyn kanssa kokeilla. Ensimmäinen hyppy, putki ja toinen hyppy menivät hienosti, mutta en saanut ohjattu Bentleytä enään kolmannelle hypylle. Harjoiteltiin pelkkää hyppy - hyppy (nämä esteet siis rinnakkain, eivät peräkkäin) ja lopulta sain onnistumaan, "työnsin" Bentleyn hypyn yli ja "vedin" sen toiselta hypyltä, mutta ohjasin sitten vinoon ja poika juoksi Iitun luokse eikä putkeen :D no, sitten otettiin vielä putki kertaalleen ja meidän hieno, vaikea rata oli suoritettuna ;) Alkeisryhmässä (johon kuuluimme) harjoiteltiin hyppy-putkeen eikä saatu sitten siihen osilltua kun osattiin jo :P

Kepit
Keppien kanssa lähdettiin ihan alkeista ohjaamaan koiraa keppien läpi. Mukavasti alkoi jo namien kanssa sujua.

Puomi
Puomiin tutustuttiin niin, että palkka alku kontaktilla ja palkka loppukontaktilla ja välimatkan kuljetin namia keskellä puomia. Eipä näyttänyt poikaa pelottavan ja hyvin tuli mukana koko ajan. Luottavainen penska.

Lopuksi vielä rata
Ensimmäisenä hyppy, sitten puomille, pieni käännös ja toinen hyppy, putkeen ja lopuksi vielä hyppy. Hyvin meni, mutta viimeisen hypyn ohjasin ilmeisesti huonosti, isllä kolisteltiin esteeseen pahki, mutta otimme sen sitten uudelleen.

 

Viikonlopusta jäi taas taskuun aljon hyviä vinkkejä ja kokemuksia ja tunne siitä, että kyllähän me Bentleyn kanssa vielä agilityaloitetaan, kun saadaan lonkat ja kyynärät kuvattua vuoden iässä! Viimeistään siis syksyllä 2009, Pinjakin saattaa silloin olla mamma-lomalla <3