Vaihdeltiin vähän treeni ryhmiä ja nykyisin treenataan molempien koirien kanssa Paulan ryhmissä. Bentleyn kanssa treenataan klo 19-20 ja Pinjan kanssa klo 20-21.

Bentley - paikallamakaaminen
Koska oli uusi ryhmä ja osittain uudet ihmiset ja koirat, jäin Bentleyn lähelle seisomaan ja pidin narussa. Vielä en siis kovin luota sen paikallaoloihin. Häiriötähän se otti muista, mutta aikas kivasti taisi pysyä kuitenkin.

Bentley - Seuraaminen (sis. käännökset oik ja vas sekä täyskäännös)
Välillä mukana ja välillä muita kyttäillen. Minun mielestä ihan ok, mutta joku muu voi toki olla erimieltäkin :) ehkä minun tavoitteet ei vain ole vielä tarpeeksi korkealla? :)

Bentley - Liikkeestä jäävät
Bentley osaa hyvin maahanmenon liikkeestä, tipahtaa kyllä sekunnin murto-osassa maahan. Liikkeestä seisomiseen vuorostaan tarvitaan vielä paljon treeniä :) 

Bentley - Estehyppy
Bentleyn kanssa otin ihan vain muutamia toistoja, jotta saan sen irtoamaan hypylle hyvällä vauhdilla. Namikuppi esteen taakse, koira sivulle ja vapautus hypylle. Ne seisomiset yms. pilkunviilaukset tulenevat sitten joskus myöhemmin.

Sitten taisikin olla jo vuorossa koiran vaihto. Pinja kävi kuumana auton peräkontissa eikä malttanut pysyä nahoissaan. Jossain mielessä todella hyvä, että B on ensin, kun Pinja käy nuinkin mustasukkaisena ja tosiaan haluaa tehdä hommia. Joskin se sitten meni toki hieman säheltämiseksi :)

Pinja - Paikallamakaaminen
Meni hyvin maahan ja pysyi hyvin. Kävin välissä palkkaamassa kerran tai pari. Ei päässyt muistaakseni ennakoimaan istumista, koska palkkasin maahan ja vapautin sieltä.

Pinja - Seuraaminen (sis. käännökset oik ja vas sekä täyskäännös)
Alku meni hyvin, muistin jopa pikkuviiveen, mutta sitten koira unohtui välillä matkasta jne.. Treeniä, treeniä ja treeniä! ja sitä pitkäkestoisuutta tähän liikkeeseen.

Pinja - Liikkeestä jäävät
Tein pari toistoa molempiin ennen kuin mentiin Paulan "arvosteltaviksi" ja ne onnistuivat molemmissa liikkeissä tosi hyvin! Sitten Paulan luona ne ei tietenkään enään onnistuneet :D Maahanmeno vaati kaksoiskäskytyksen, samoin seisahtuminen. Aivan uskomatonta.. mutta ikävä kyllä myös totta. No, se kuitenkin osaa ne, mutta ilmeisesti ei ollut ihan mukana vaan otti häiriötä jostain muualta.

Pinja - Estehyppy
Tässä oli sinänsä aika huvittavaa se, että kun tarkoitukseni oli saada hyppyyn varmuutta ja vauhtia juurikin siihen lähtemiseen. Vein namikuppiin nameja yhdessä koiran kanssa, otin Pinjan sivulle ja päästin hyppy käskyllä. Pinja hyppäsi esteen yli, pyörähti ja jäi ilman toista kehoitusta seisomaan. Eli ne namit unohtuivat kokonaan :D Tätä toistui pari kertaa ja sitten kuumuttamalla sain sen sinne nameille asti ja sieltä palaamaan seiso käskyllä esteen taakse seisomaan. Meidän hypyssä kun on ollut ongelmana se, että kisatilanteessa Pinja lähtee, pysähtyy, nuuskii esteen, nuuskiin laudat, tulee sivulle ja toisella käskyllä suorittaa 10 arvoisesti. Mutta sehän on siinä vaiheessa sitten jo nollille mennyt...