Eilen oli pitkästä aikaa (viime viikolla ei ollut treenejä ollenkaan agility kisojen vuoksi) ja sen kyllä sitten huomasikin. Hallikäyttätyminen oli Bentleyllä taas sellaista, kuin ei oltaisi aikoihin käyty hallilla treenaamassa tai nähty muuten muita koiria. Provosoitui helposti haukkumaan/räjähtelemään muiden mukana/muille ja kerran onnistui jopa pääsemään irti. Kävi rähjäämässä sakemannille ja kun kutsuin, juoksi onneksi saman tien takaisin.. ;)

Päivän aiheina olivat seuraaminen ja luoksetulo sekä erinäisiä rastitehtäviä. Rasteilla tehtiin mm. mahd. nopea maahanmeno, paikallaan pysyminen maassa, perusasento, hyppy, leikkiminen ja ulkoilu.

Seuraamisen teimme ilman hihnaa. Bentley piti tosi hyvin oikean paikan ja tosi hyvän kontaktin koko ajan. Paitsi kun hallin toisessa päässä kuului haukkumista tmv. keskittyminen herpaantui ja teki sellaisen mutkan, mutta tosi hyvin sain paikattua ja jatkettiin menoa. Lopuksi myös itsekseni tein käännöksiä ja vähän pidempiä matkoja Bentleyn kanssa. Kyllähän me jotain sentään osataan! :)

Luoksetuloa lähdettiin harjoittelemaan ihan ensimmäisenä siitä, että saataisiin koira jäämään paikoilleen perusasennosta ns. mini-paikallaolo, jotta sitten voitaisiin myös suorittaa mini-luoksetulo. Eli ensin ihan sitä, että saan vähän liikahtaa ja B pysyisi paikoillaan, vähän pidensin matkaa ja lopulta uskalsin ottaa useammankin askeleen. Minun piti kuitenkin kääntyä heti liikahdettuani toisin päin ja peruuttaa pois, jos menin selkä Bentleyhin päin se luuli että nyt pitää seurata ja lähti mukaan.

Lopuksi tehtiin luoksetulot ja luoksepäästävyydet pareittain, jotta koirat tottuisivat myös muihin kuin varsinaisiin kouluttajiin. Luoksepäästävyydessä B ei malttanut pysyä paikoillaan parilla ekalla kerralla vaan lähti vastaan häntä heiluen, mutta kolmannella kerralla sain sen herkkujen kanssa pysymään nätisti paikoillaan (hamusi kuitenkin koko ajan sitä kättä). Luoksetulo meni myös ihan kivasti ja sain ohjattua Bentleyn suoraan perusasentoon käden avulla :)

Paikallaoloa ja malttia pitää siis treenata erityisesti ja tietysti tuota häiriönsieto kykyä. Jospa tuo viimeinen tulisi ihan ajan kanssa sitten.