Tänään ajeltiin Terhin & Jodin (Pinjan siskopuoli, sama emä) kanssa Valkiaisjärvelle OSN ry:n taipparitreeneihin. Alkuun esittäydyttiin kaikki ja sitten lähdettiin ottamaan markeeraus, haukuruutu ja lopuksi katseltiin vähän varistakin.

Markkeerauksessa Pinja lähti hyvin damille, vähän harhautui paikasta mutta sinnikkäästi käytti nenäänsä ja löysi damin. Palautus nyt ei tullut ihan käteen asti, mutta mielestäni ihan OK suoritus vieraassa ympäristössä, vierailla dameilla ihmisten ja koirien ympäröimänä.

Hakuruudussa muita koiria motivoitiin "vaakkumalla" kun dameja vietiin, mutta sanoin heti alkuun, ettei tarvitse motivoida sen enempää, kuin viedä damit sinne. Ja sehän Pinjalle riittikin vallan mainiosti. Vähän rauhattomuutta odotellessa, otin hihnan pois, odotin hetken ja päästin hakuun. Pinja löysi heti ensimmäisen ja jäi arpomaan, toisiko vai ei. Yritti myös käydä vaihtamassa... No, lopulta dami tuli, enkä ehtinyt kuin ottaa sen, kun Pinja lähti jo hakemaan seuraavaa. Vähän liiankin omatoiminen koira! Samaan tyyliin sieltä palautui neljä damia, johon päätimme lopettaa, vaikka Pinja yrittikin edelleen lähteä hakemaan lisää dameja. Niitähän jäi ruutuun vaikka kuinka monta ;)

Variksen kanssa nyt ei mennyt mitenkään ihmeellisesti, varis oli jo monen koiran suussa käynyt eikä oikein "hengissä" enään, mutta Pinja kuitenkin urheasti kantoi sitä, kun useimmat koirat tyytyiväit vain nuuskaisemaan. Kyllähän se muutoin yleensä riistat tuo, oli ehkä liian "tylsä" tilanne myös, kun sitä ei heitelty tai ollut hakualuetta josta etsiä.

Palautetta tuli, että pitäisi panostaa paikalla pysymiseen noutoon lähdössä ja opettaa palautukset tulemaan kunnolla käteen asti, ettei tarvitse vauhdilla napata damia/riistaa pois. Tämähän jo tiedettiinkin, mutta pitäisi siis vain vielä ja vielä enemmän treenata nuita.