Tunnen laiminlyöneeni niin koiria kuin blogimme mahdollisia lukijoita (jotka kirjoitusten harventumisen vuoksi ovat varmaan kadonneey jäljettömiin) sillä olen melko laiskasti treenaillut koirien kanssa.. ja yhtä laiskasti niistä kirjoitellutkin..

Meille kuuluu kuitenkin ihan hyvää. Kaikki koirat ovat täysissä sielun ja ruumiin voimissa, vaikka kaksi vanhempaa uroota ottavatkin nykyisin vähän väliä yhteen. Mitään suuria rähäköitä ne eivät ole ja yöt nukkuvatkin melkeinpä sylikkäin.. ;) Hassuja poikia ovat. Eiköhän ne tuosta kuitenkin ala tottumaan toisiinsa vielä ja siedättämään, elleivät peräti rakastamaankin.

Bono tietenkin kypsyy koko ajan myöskin ja lähestyy murkku ikää, ehkä sellainen onkin päällä. En ole niin ajatellut. Välillä korvia ei ole ollenkaan ja välillä ne löytyvät todella hienosti. Bonon kanssa on vähän tehty noutoja, mutta palautukset eivät ole oikein hallussa vielä.. parempaan suuntaan kuitenkin!! Myös Maxin kanssa on tehty noutoja. Koska se noutaa ja palauttaa hienosti käteen (melkein aina, joskus jää jalkoihin) olen keskittynyt lähinnä pidemtämään matkaa. Se kun ei oikein meinaa hoksata, että niitä dameja voi olla kauempanakin kuin 20m päässä :D Koko ajan edistytään kuitenkin.

Kovasti odottelen lumien sulamista ja metsien kuivumista. Haluaisin päästä treenaamaan Maxin kanssa hakuruutua ja kun Bonon palautukset alkavat olla varmat, pääsee sekin kunnolla sitten työn touhuun. Myös Pinjalle pitää tehdä jotain haastavampia harjoitteita, ettei ihan pääse unohtumaan. Sen kanssa varmaankin keskityn lähinnä viilaamaan pilkkua... jos joskus ehkä mahdollisesti vaikka sitten nome-b kokeisiin...? Pinjan kanssa olen taas treenaillut myös vähän tokoa, kivasti tuntuu muistavan jutut ja on ihana nähdä mikä virta neidistä löytyy, vaikka onkin kyse "vain" tokosta!! Pinjan kanssa yritetään käydä kisat tai paritkin tulevana kesänä ALO luokassa.. jos nyt edes sen yhden ALO1 jostain saisi.

Bentleyn kanssa olen myös vähän muistutellut toko juttuja, meidän bravuuri seuraaminenkin on pojulta unohtunut sitä myötä kuin keskittymiskykykin alkaa olla ihan historiaa!! Ehkä en sen kans lähiaikoina toko kisoihin edes yritä, olkoon se enemmän mun ja Pinjan laji. Jokin aika sitten tosiaan kirjoittelin, että liityimme Tornion Kennelkerhoon jäseniksi ja nyt olemme saaneet myös Agilityyn treeni ryhmäpaikan, keskiviikkoisin 17:30-19:00. Ihan kiva aika, pitää vaan työpäivä sit lopetella aikaisemmin keskiviikkoisin, tunnin ajomatka on kuitenkin treeneihin meillä.
Kovasti jännitänkin jo, että millainen ryhmä meillä on ja millaiset koirat.. ja toivon ettei siellä olisi kovin provosoivia koiria, me kun emme ole agility esteitä nähneet 3-4 kuukauteen eikä käyty myöskään ohjatuissa treeneissä.. Muutama kerta voi mennä taas muistutellessa siihen, että hermoja ja keskittymiskykyä TÄYTYY löytyä :)

Bentleylle olen yrittänyt jo 2-3 testiin saada paikan ja Haukiputaan 9.5 testistä melkein jo tärppäsikin! Ikävä kyllä testi olikin sitten täyttynyt lappalaiskoirista, olivat nääs etusijalla, ja nyt jännitämme että tuleeko peruuntumisia ja pääsisimmekö kuitenkin testiin. Bentleyn mahdollinen morsmaikku testattiin tänä keväänä ja agilityssä neiti nousi 3 luokkaan viime kisoista!! Wau :D Ehkäpä tulevia agility tähtiä on siis syntymässä ja syttymässä loppukesästä... ;) Siitä sitten lisää myöhemmin.